KHL: Slovan nezachytil úvod a prehral v Jaroslavli

NETKY.SK • 28 Október 2013, 18:33 • 2 min
KHL: Slovan nezachytil úvod a prehral v Jaroslavli

JAROSLAVĽ - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v Kontinentálnej hokejovej lige štvrtý zápas v rade, v pondelok nestačili na Lokomotiv Jaroslavľ a z ľadu odchádzali sklamaní po výsledku 1:2. Slovanu rovnako ako pred dvoma dňami v Čerepovci nevyšiel úvod stretnutia, v 4. min prehrával po góloch Sergeja Plotnikova a Iľju Gorochova už 0:2.

slovakia

left justify in out

Prvé minúty súboja rozhodli o jeho osude. Bratislavčania, za ktorých skóroval v 44. min Michel Miklík, sú v tabuľke Západnej konferencie naďalej na 14. mieste, z 20 stretnutí získali 20 bodov. Najbližšie sa predstavia v stredu 30. októbra na ľade Atlantu Mytišči.

Bratislavčania si v pondelok po predpoludňajšom rozkorčuľovaní spomenuli pri pamätníku pred Arenou 2000 na obete leteckej tragédie spred dvoch rokov, pri ktorom prišlo o život 44 ľudí vrátane Pavla Demitru. Pamätnú kyticu pri pamätníku obetiam položil Milan Bartovič a spolu s tímom si potom uctil obete nešťastia.

Samotný duel nezačali slovanisti dobre, už v 19. sekunde inkasovali. Plotnikov obkorčuľoval s pukom bránku, z uhla vystrelil a s prispením brankára Kopřivu otvoril skóre. V 4. min trafil z ľavého kruhu horný roh bránky Gorochov - 2:0. Bratislavčanom potom pomohla pri oslabení po Černikovej strele horná žŕdka. Slovan sa potom viac osmeľoval, ale domáca obrana im toho veľa nedovolila. Lokomotiv mal viac z hry a brankár Kopřiva mal plné ruky práce. Gólmanovi Slovana pomohla aj v 27. min konštrukcia bránky, tentoraz po strele Plotnikova. Bratislavský tím sa snažil otočiť výsledok, strelecky bol aktívnejší, ale cez pozornú domácu defenzívnu ulitu sa nedokázal dlho presadiť.

V 44. min sa hostia dočkali, Kolesnika prestrelil v presilovke z ľavého kruhu Miklík. Slovanisti sa snažili, ale Kolesnik v bránke Lokomotivu sa nenechal prekvapiť. Domácim sa darilo udržať puk ďaleko od svojej bránky. V poslednej minúte sa pokúsil Slovan o neúspešnú power-play.

Lokomotiv Jaroslavľ - Slovan Bratislava 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Góly: 1. Plotnikov (Averin), 4. Gorochov (Plotnikov) - 44. Miklík (Vondrka, Mojžíš)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše: 43. Jakovlev 10 min za napadnutie hlavy a krku - 20. Bartovič za nešp. správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Čerenkov, Karabanov - Streľcov, Tarasov (všetci Rus.), 8500 divákov.

Zostavy:
Jaroslavľ: Kolesnik - Ľubuškin, Gorochov, Holös, Jakovlev, V. Višnevskij, Pašnin, Vasiliev, Zotov - Plotnikov, Averin, Apaľkov - Černikov, Ullström, J. Petrov - Kručinin, Kapustin, M. Redlihs - Galimov, Chlopotov, Avcin
Slovan: Kopřiva - Sersen, Škoula, Mojžíš, Sigalet, Kutlák, Štajnoch - Radivojevič, J. Mikúš, Bartovič - Miklík, Bližňák, Vondrka - Netík, A. Šťastný, Kukumberg - Daňo, Matoušek, L. Hudáček



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies