KHL: Slovan na záver prípravy úspešný

NETKY.SK • 19 August 2016, 08:46 • 2 min
KHL: Slovan na záver prípravy úspešný

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava zakončili prípravu na nastávajúcu sezónu KHL víťazstvom. Vo štvrtkovej generálke prevýšili PSG Zlín v aktivite i hernom nasadení a na domácom ľade triumfovali 5:2.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Miloša Říha odohrali v príprave desať stretnutí. Zaznamenali šesť víťazstiev, jeden nerozhodný výsledok 2:2 s Medveščakom Záhreb a tri prehry v riadnom hracom čase. V rámci letnej zaberačky absolvovali aj atraktívne obsadený turnaj Steel Cup, ktorý ovládli v konkurencii českých extraligistov Oceláři Třinec, Vítkovice Steel či švédskeho HC Linköpings.

 

Už v pondelok "belasí" odletia na prvý trip sezóny, ktorú otvoria v utorok na ľade Ak Bars Kazaň. O dva dni neskôr nastúpia proti Lade Togliatti.

 

prípravný zápas:

Slovan Bratislava - PSG Zlín 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)

Góly: 6. Cheechoo (Meszároš, Lušňák), 12. Taffe (Kundrátek, Meszároš), 29. Kubalík (Šiška), 50. Smoleňák (Taffe), 60. Petráš (Lušňák) - 11. Podešva (Matějíček), 28. Honejsek (Blaťák). Rozhodovali: Goga, Fridrich – Tvrdoň, Stanzel, vylúčení: 6:6, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3730 divákov

zostava Slovana: Pogge - Kundrátek, Meszároš, Luža, Němeček, Bačík, Rosandič - Cheechoo, Taffe, Smoleňák - Skalický, Lušňák, Petráš - Valský, Šiška, Kubalík - Vopelka, Hlinka

 

Prvá tretina priniesla niekoľko nepresností v rozohrávke, aktívnejší herný prejav Slovana a tri gólové lahôdky. Úvodnú zrealizoval v 6. minúte Cheechoo, druhú po chybe "belasých" v obrannom pásme presným príklepom Podešva. O záverečnú sa postarala elitná formácia domácich počas presilovky. Taffe využil clonu pred Štůralom a elegantne umiestnil puk presne do medzery medzi brankárovým ramenom a hornou žŕdkou. V strednej časti sa obraz hry nezmenil, podľa rovnakého scenára sa udiali aj obe gólové situácie. Najskôr diera v defenzíve Slovana a Honejsekova trefa z ľavého krídla, následne blesková domáca odpoveď. Šiška ponúkol Kubalíkovi zakončenie na pravej strane a český útočník pomedzi betóny skóroval. V treťom dejstve sa viackrát zaskvel aj domáci brankár Pogge, ktorý vo všetkých prípadoch úspešne zahasil zaváhania spoluhráčov. Chybám sa nevyhli ani hostia, pričom prepadnutie defenzívy v 50. minúte potrestal Smoleňák - 4:2. Práve úderná formácia Cheechoo - Taffe - Smoleňák mala po stretnutí najlepšiu vizitku, keď sa gólovo presadil každý člen útočného tria. Šesť sekúnd pred koncom ešte stanovil výsledok na konečných 5:2 Petráš.

 

hlasy:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Bol to posledný zápas prípravy, generálku sme podľa mňa absolvovali už s Brnom. Bol to zasa iný štýl hry, pretože Zlín je zvláštne mužstvo. Dobre korčuľuje, napáda a nerobí veľa chýb, aj preto sme chlapcov upozorňovali, aby boli disciplinovaní. Všetci pracovali pre tím. Hoci sme urobili nejaké chybičky v úvode druhej tretiny, postupne sme začali hrať svoj hokej a to sa nám vyplatilo až do konca."

 

Radek Smoleňák, útočník Slovana: "Pozerám sa na to pozitívne, pretože v našej hre bolo veľa dobrých vecí. Na druhej strane, musíme sa ešte zlepšiť v disciplíne, mali sme veľa vylúčených, a to môže rozhodovať zápasy. Na záver prípravy sme ale absolvovali dobrý zápas, víťazstvo sa cení."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies