KHL: Slovan má záujem o Nováka, do klubu mieri aj americký útočník Taffe

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 11:40 • 2 min
KHL: Slovan má záujem o Nováka, do klubu mieri aj americký útočník Taffe

BRATISLAVA - Káder slovenského účastníka KHL Slovana Bratislava by mohli posilniť dve zaujímavé mená. Do klubu mieri americký útočník Jeff Taffe a "belasí" majú záujem aj o českého hokejového obrancu Filipa Nováka, ktorý pôsobil v Slovane už v úvode minulej sezóny.

slovakia

left justify in out

Novák patril k oporám Dinama Moskva, v nadnárodnej súťaži hral aj za Dinamo Riga, Slovan a naposledy Čeľabinsk, kde sa po uplynulom ročníku rozlúčil. "O Filipa prejavil záujem Slovan Bratislava. Rokovania pokračujú, uvidíme, či dospejú k nejakému záveru," povedal pre špecializovaný portál hokej.cz Novákov agent Vladimír Vůjtek mladší. Majstra sveta z roku 2010 mal v hľadáčiku aj čínsky nováčik KHL Červená hviezda Kunlun z Pekingu, ponuka Slovana je však pre neho zaujímavejšia. "Filip pozná tamojšie prostredie, ľudí z klubu a tréner Říha zasa pozná jeho. Slovan potrebuje skúseného obrancu, Novák by mohol byť jednou z možností," dodal Vůjtek.

 

Do Slovana má namierené aj bývalý hráč NHL Jeff Taffe, ktorý naposledy obliekal dres Neftechimiku Nižnekamsk. Tridsaťpäťročný útočník, ktorý najčastejšie nastupuje na poste centra, bol blízko dohody so švédskou Luleou, ale jeho kroky napokon vedú do slovenskej metropoly. Vedenie Slovana zatiaľ jeho angažovanie nepotvrdilo. "Rozhodol som sa ísť do Bratislavy. S Luleou som nemal žiadny problém, ale Slovan prišiel s dobrou ponukou. Nie som spokojný s uplynulou sezónou, chcem dať KHL ale ďalší pokus, pretože mám pocit, že môžem byť platným hráčom v tejto lige," povedal Taffe pre švédsky denník Expressen. Američan v minulosti odohral 180 zápasov v NHL v dresoch Phoenixu, NY Rangers, Pittsburghu, Floridy, Chicaga a Minnesoty.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies