KHL: Slovan hlási prvé zahraničné posily, upísal si Slovincov Jegliča a Tičara

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 10:30 • 2 min
KHL: Slovan hlási prvé zahraničné posily, upísal si Slovincov Jegliča a Tičara

BRATISLAVA - Slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovan Bratislava zverejnil mená prvých zahraničných posíl pre sezónu 2014/2015.

slovakia

left justify in out

Na ročných kontraktoch s platnosťou do 30. apríla 2015 sa s vedením klubu dohodli slovinskí reprezentační útočníci Žiga Jeglič a Rok Tičar. V piatok o tom informovala oficiálna internetová stránka Slovana.

 

Obaja hráči boli pri pamätnom víťazstve Slovinska nad Slovenskom (3:1) na februárovom olympijskom turnaji v Soči, Tičar strelil vtedy prvý gól svojho tímu. Spoločne sa potom podieľali na historickom postupe svojej krajiny do štvrťfinále ZOH.

 

img

 

Dvadsaťšesťročný Jeglič začal svoju hokejovú kariéru v HK Bled. Po štyroch sezónach prestúpil na tri roky do HK Jesenice, zo Slovinska sa dobre stavaný pravák presunul do Škandinávie, kde pôsobil dve sezóny vo švédskom Södertalje a tiež v celku účastníka najvyššej fínskej súťaže Ässat Pori. Posledným klubom pred príchodom do Slovana bol pre Jegliča nemecký Ingolstadt. V ňom sa stal s 15 bodmi štvrtým najproduktívnejším hráčom v nedávno skočenej play off DEL a výrazne prispel k zisku majstrovského titulu, keď jeho "panteri" zdolali Tičarov Kölner Haie 4:3 na zápasy. Šikovný útočník s dobrou technikou vynikal tiež v reprezentácii Slovinska, na ZOH v Soči strelil v piatich zápasoch dva góly a pridal dve asistencie.

 

Dvadsaťštyriročný Tičar spojil podobne ako Jeglič časť svojej kariéry so známou liahňou slovinských talentov, klubom HK Jesenice, kde odohral štyri sezóny a za A-tím nazbieral v 58 zápasoch 82 kanadských bodov. Jeho talent si už v mladom veku všimli aj v najvyššej švédskej súťaži - v drese Timry pôsobil dve sezóny. Posledné tri ročníky odohral Tičar v najvyššej nemeckej súťaži – DEL, v tímoch Krefeld Pinguine a Kölner Haie. V uplynulej sezóne nazbieral v 49 zápasoch 32 bodov a s Kolínom sa prebojoval do finále. Pre Tičara boli úspešné aj posledné dve vystúpenia v reprezentácii. Na MS 2013 dokázal v šiestich zápasoch získať šesť bodov a v Soči pomohol k postupu do štvrťfinále dvoma bodmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona