KHL: Slovan doma po nájazdoch podľahol Kazani

NETKY.SK • 31 Október 2015, 06:46 • 2 min
KHL: Slovan doma po nájazdoch podľahol Kazani

BRATISLAVA - Hokejisti HC Slovan Bratislava prehrali v piatkovom večernom domácom zápase Kontinentálnej ligy s ruským mužstvom Ak Bars Kazaň 1:2 až po samostatných nájazdoch.

slovakia

left justify in out

Po prvej dvadsaťminútovke viedli hostia 1:0 zásluhou Tkačova, v prostrednom dejstve vyrovnal Barker. V nájazdovej lotérii sa v drese "belasých" presadil jedine slovinský legionár Žiga Jeglič, ktorý si v aktuálnom ročníku KHL udržal svoju stopercentnú bilanciu v tejto hernej činnosti (5 z 5). Za hostí však skórovali Tkačov aj Malychin a "bonusový" druhý bod si z Bratislavy odviezla Kazaň. Najbližšie sa zverenci Čecha Miloša Říhu predstavia v nedeľu 1. novembra 2015 od 17.30 h na ľade chorvátskeho Medveščaku Záhreb.

 

https://video.khl.ru/quotes/319383

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - piatok:
HC Slovan Bratislava - Ak Bars Kazaň 1:2 po sam. nájazdoch (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 33. Barker (L. Kašpar) - 15. Tkačov (Gluchov, Rylov), rozh. sam. nájazd Malychin
Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bondar, Sidorenko - Koršak, A. Černyšev, 8854 divákov

Zostavy:
Slovan: Brust - Luža, Barker, Švarný, Starosta, Sersen, J. Valach, L. Kozák - Paré, V. Nedorost, L. Kašpar - Miklík, T. Surový, Bartovič - Jeglič, Tičar, A. Šťastný - Lušňák, Viedenský, Skalický
Kazaň: Garipov - Jarullin, Rylov, Zacharčuk, Belov, Kornejev, Marek Ďaloga - Sjögren, Möller, Azevedo - Čibisov, Tkačov, Lukojanov - Gluchov, Varnakov, Malychin - Golubev, Obuchov, Archipov

V úvode stretnutia bol aktívnejší Slovan. Strieľali predovšetkým obrancovia, Barker ani Luža však neprekonali Garipova. Neskôr dostal Šťastný prihrávku na ľavú stranu, ale netrafil sčasti odkrytú bránku, kým sa hosťujúci gólman presúval. Naopak, v 15. min sa Tkačov preštrikoval cez polovicu klziska a nedal šancu ani Brustovi - 0:1. V závere prvej tretiny Garipov odolal pokusu Jegliča.

Druhé dejstvo otvorilo vydarené striedanie Tičarovej formáce, no “belasí” nezužitkovali žiadnu z vypracovaných šancí. Na opačnom konci Brust zabránil skórovať Möllerovi. V 33. min si šiesty zásah v tejto sezóne KHL pripísal kanadský obranca bratislavského tímu Barker, ktorý v presilovej hre presne vypálil od modrej čiary - 1:1. Brankárovi Kazane efektívne zakryl výhľad Nedorost. Domácich mohol do vedenia poslať Skalický, vystrelil však tesne nad. Po góle volala najmä dorážka v podaní Parého, ale aj tentoraz Garipov podržal svojich spoluhráčov.

V 42. min hostia zle rozohrali za svojou svätyňou, k puku sa dostal Tičar, no pohotový Garipov pravým betónom udržal nerozhodný stav. O päť minút neskôr mal Slovan početnú výhodu, Nedorost zblízka tečoval strelu po ľade Barkera, ale gólman Ak Bars bol už niekoľkýkrát pozorný. V závere riadneho hracieho času prejavili väčší hlad po zisku všetkých troch bodov Bratislavčania, víťazný zásah však nedosiahli. Ten nepadol ani v predĺžení, o osude piatkového zápasu teda rozhodli až samostatné nájazdy. V nich uspelo mužstvo z Tatarstanu.

Hlasy:

Miloš Říha (tréner Slovana): "Myslím si, že sme odohrali výborné stretnutie. Škoda, že nemáme hokejistu, čo by rozhodol. Súpera sme prestrieľali, ale nespadlo to tam. Podľa môjho názoru sme si zaslúžili viac než jeden bod. V nájazdoch je to o šťastí, mali sme ho predtým. Tentokrát sa priklonilo k protivníkovi."

Zinetula Biľaletdinov (tréner Kazane): "Vedeli sme, že v piatok na nás čaká nesmierne ťažký duel. Dlho sme sa naň pripravovali. V prvej tretine sme dali gól, v druhej sme Slovanu umožnili mnoho príležitostí. Aj keď to bol z našej strany dobrý zápas, máme na čom pracovať."

Cam Barker (obranca Slovana): "Väčšinu času sme boli lepší, vypracovali sme si mnoho šancí. Chcel som dať gól, čo sa mi podarilo. V nájazdoch nikdy neviete, ako to dopadne. Jeden musí zvíťaziť, druhý prehrať."

Tomáš Surový (útočník a kapitán Slovana): "Obidva tímy mali dostatok možností. Škoda, že sme to nedokázali zlomiť, náš výkon bol dobrý. Žiaľ, nerozhodli sme."

Žiga Jeglič (útočník Slovana): "Je skvelé, že pokračuje moja séria v samostatných nájazdoch. Dúfam, že mi to vydrží. Veľmi rád hrám v Záhrebe, je to blízko domova. Teším sa na tento dôležitý súboj."
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies