KHL: Slovan doma po boji zdolal Vladivostok, rozhodol Taffe

NETKY.SK • 8 Január 2017, 19:37 • 2 min
KHL: Slovan doma po boji zdolal Vladivostok, rozhodol Taffe

BRATISLAVA - Hráči HC Slovan Bratislava zvíťazili 3:2 nad hokejistami Admiralu Vladivostok v nedeľňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). "Belasí" z ostatných siedmich zápasov vyhrali päť a stále živia šancu na postup do play-off.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Miloša Říhu viedli zásahom Andreja Šťastného z 3. min, no hostia v druhej časti otočili na 1:2 zásluhou Jamesa Wrighta a Pavla Makarenka. Za Slovan ešte pred druhou sirénou vyrovnal Jeff Taffe a ten istý hráč v poslednej minúte zápasu rozhodol aj o troch bodoch pre domácich.

Slovan má po 47 stretnutiach v KHL 2016/2017 na svojom konte 61 bodov (skóre 108:135) a na postupové priečky do play-off má aktuálne odstup 8 bodov. Najbližšie sa "belasí" predstavia v stredu 11. januára o 19.00 h opäť pred vlastnými fanúšikmi proti Avtomobilistu Jekaterinburg.

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - nedeľa:
HC Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Gól: 3. A. Šťastný (T. Surový), 35. Taffe (Cheechoo), 60. Taffe (Chipchura) - 26. Wright (Tkačov, Sabolič), 30. Makarenko (Blum, Sigariov)
Vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ansons, Olenin - Zacharenkov, Sadovnikov, 8681 divákov

Zostavy:
Slovan: Brust - Sersen, Kundrátek, Plastino, Švarný, Starosta, Marek Ďaloga, Bačík - Cheechoo, Taffe, M. Sukeľ - Halama, Jeglič, V. Nedorost - A. Šťastný, T. Surový, Chipchura - Michal Hlinka, Lušňák, Skalický
Vladivostok: Serebriakov - Bartulis, Blum, Morrisonn, Volčenkov, Zemčonok, Gavrilenko, Kudašov, Iljin - Tkačov, Wright, Sabolič - Jakovlev, Alexandrov, Sigariov - Kazakov, Makarenko, Žafiarov - Sajustov, Gorškov, M. Plotnikov

Domácim hokejistom vyšiel úvod podľa predstáv - už v 3. min pokus T. Surového vyrazil brankár Serebriakov iba k A. Šťastnému a ten poľahky otvoril skóre duelu. O štyri minúty neskôr mohol rovnaký hráč pridať druhý gól svojho tímu, ale po prihrávke od T. Surového mu puk skĺzol po čepeli hokejky. Aj tretiu šancu Slovana malo spomenuté duo - tentokrát pálil T. Surový a Serebriakov bol pripravený.

V druhej časti sa domácim vypomstilo, že v prvej nedali viac ako jeden gól. Admiral totiž v 26. min vyrovnal na 1:1 zásluhou legionára Wrighta, ktorý zužitkoval prihrávku od Tkačova. Slovan pretým nevyužil presilovku a po ďalšej opäť inkasoval - pokus Makarenka sa pomaly dokĺzal za bránkovú čiaru, čo potvrdil aj videorozhodca. Bratislavské tribúny rozjasal v 35. min Američan Taffe, ktorý v úniku s Cheechoom vyrovnal na 2:2.

V záverečnej dvadsaťminútovke sa obaja súperi snažili o strelenie rozhodujúceho gólu, dosiahol ho 38 sekúnd pred záverečnou sirénou Taffe, ktorý tečoval strelu Chipchuru.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies