KHL: Slovan doma nestačil na Soči

NETKY.SK • 16 Január 2015, 07:35 • 2 min
KHL: Slovan doma nestačil na Soči

BRATISLAVA - Hráči Slovana Bratislava neuspeli vo svojom prvom domácom zápase v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) v kalendárnom roku 2015, keď tímu HK Soči podľahli 3:5.

slovakia

left justify in out

"Belasí" síce viedli vo štvrtkovom zápase gólom Libora Hudáčka od 13. min, no ešte pred prvou prestávkou vyrovnal Krikunov a v závere druhej časti v rozpätí 38 sekúnd pridali hostia dva presné zásahy zásluhou Peterssona a I. Radulova. Po štvrtom góle hostí v podaní Emmertona sa zdalo, že duel sa bude už len dohrávať, no Slovanu pomohla päťminútová presilovka. V nej skorigoval Vondrka a potom už pri hre piatich proti piatim skóroval s prispením korčule jedného z brániacich hráčov Tičar (3:4). Zverencom trénera Petriho Matikainena sa už vyrovnať nepodarilo ani v power-play, v ktorej dal konečnú podobu výsledku gólom do prázdnej bránky Petersson. 

 

V tejto sezóne má Slovan na svojom konte z 47 duelov dovedna 57 bodov so skóre 110:132, Soči nazbieralo o deväť bodov viac. Po štvrtku figurujú Bratislavčania na 13. mieste tabuľky Západnej konferencie. Za 8. priečkou znamenajúcou prienik do play-off zaostáva bratislavský tím o päť bodov. 

Vo štvrtok odohral Slovan prvý domáci duel v roku 2015, v nasledujúcich dňoch ho čakajú ďalšie tri - najbližšie v sobotu 17. januára o 17.30 h proti Dinamu Moskva. 

Kontinentálna hokejová liga - štvrtok: 

Slovan Bratislava - HK Soči 3:5 (1:1, 0:2, 2:2) 
Góly: 13. L. Hudáček (Starosta, Luža), 52. Vondrka (Bartovič, Sersen), 53. Tičar (Štajnoch) - 15. I. Krikunov (A. Kosticyn, Kriukov), 37. Petersson (Emmerton, Ryan Whitney), 37. I. Radulov (Wärn), 42. Emmerton (Petersson), 60. Petersson 
Vylúčení: 4:1 na 2 min, navyše: Järvinen (Soči) 5+DKZ faul kolenom, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kiseľov, Čerenkov - Balodis, Golovľov (všetci Rus.), 8487 divákov 

Zostavy: 
Slovan: Backlund - Luža, Sersen, Štajnoch, Barker, Starosta, L. Kozák, J. Brejčák - Bartovič, Surový, L. Nagy - L. Hudáček, Murley, Vondrka - Ölvecký, Tičar, Jeglič - Kudrna, A. Šťastný, Lunter 
Soči: Pöpperle - Ryan Whitney, Ščitov, Koledov, Pervyšin, Clay Wilson, Derľuk, Järvinen - A. Kosticyn, Ignatuškin, I. Krikunov - Wärn, 
Emmerton, Petersson - I. Radulov, Sčastlivyj, Ľudučin - A. Krutov, Kriukov, Ščerbina - od 55. min J. Morozov 
 

Pred duelom odovzdal primátor Bratislavy štvorici hráčov z portfólia Slovana ceny za úspešnú reprezentáciu na juniorských majstrovstvách sveta v Kanade. Od úvodu sa striedali šance na oboch stranách. Prvú veľkú príležitosť mal v 7. min v oslabení L. Nagy, no v úniku mieril vedľa. Domácich fanúšikov rozjasal v 13. min L. Hudáček, keď po prieniku ľavou stranou prekonal brankára súpera bekhendovžm blafákom - 1:0. O dve minúty neskôr si Slovan nedal pozor na I. Krikunova, ktorý sa predral až pred Backlunda a puk poslel pod hornú žŕdku jeho bránky - 1:1. Ešte pred prvou prestávkou nepochodil Tičar, keď za Pöpperleho neposlal odrazený puk. 

 

V druhej časti zlepšili hostia napádanie v strednom pásme i útočnom pásme a Slovan mal veľké problémy s rozohrávkou. Do šancí sa dostávali nájmä hráči HK Soči. Backlund postupne zlikvidoval pokusy Ľudučina, Ignatuškina aj A. Krutova. V 37. min však domáci gólman nestačil na strelu Petterssona priamo do horného rohu - 1:2. O 38 sekúnd neskôr sa hosťom podarilo pridať ďalší presný zásah, keď v skrumáži pred Backlundom sa najlepšie zorientoval I. Radulov - 1:3. 

 

Už na rozdiel troch gólov zvýšil v 42. min Emmerton, ktorý skóroval po nenápadnej akcii s Peterssonom. Potom mal Slovan výhodu päťminútovej presilovky, v ktorej skorigoval kapitán Bartovič. Už v hre piatich proti piatim vystrelil Tičar a puk sa od korčule jedného z brániacich hráčov dostal až za brankára Pöpperleho. Definitívnu bodku za duelom dal gólom do prázdnej bránky Petersson 20 sekúnd pred koncom III. tretiny. 

Hlasy: 
Michal Vondrka (útočník Slovana): "Pekne sme to zdramatizovali a čo viac sa dá povedať. Dali sme gól a rozbehli sa, súper bol rozklepaný a my sme nepremenili ďalšie šance. Keď sme prehrávali 1:4, veľa ľudí na štadióne nám asi neverilo." 

Petri Matikainen (tréner Slovana): "Škoda dnešného zápasu. V prvých dvoch tretinách sme hrali zbytočne nervózne. Hrali sme proti súperovi s dobrou disciplínou, ktorý nás dostal pod tlak. Dva rýchle góly v závere druhej časti nás zlomili. Musíme duel rozanalyzovať, čo sme urobili zle. Stále sme v hre o play-off." 

Viačeslav Bucajev (tréner HK Soči): "Tešíme sa z víťazstva a troch bodov. Dve tretiny sme hrali to, na čom sme sa dohodli, v tretej tretine hru ovplyvnilo naše päťminútové vylúčenie. Napokon sme však zvíťazili." 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies