KHL: Slovan Bratislava ukončil spoluprácu s Kanaďanom Parém

NETKY.SK • 22 Január 2016, 12:47 • 2 min
KHL: Slovan Bratislava ukončil spoluprácu s Kanaďanom Parém

BRATISLAVA - Kanadský hokejista Francis Paré po vzájomnej dohode opúšťa slovenského účastníka KHL Slovan Bratislava.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný útočník odohral v drese "belasých" od októbrového príchodu z Traktora Čeľabinsk v tomto ročníku 16 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal tri góly a dve asistencie. "HC Slovan Bratislava ďakuje Francisovi Parému za odvedené služby a v ďalšej kariére mu želá veľa šťastia," uvádza bratislavský klub v stanovisku na svojej oficiálnej prezentácii na facebooku.


Paré pred KHL pôsobil najmä v zámorskej QMJHL, kde v 147 zápasoch dosiahol 185 bodov. Pred tým sa pokúšal presadiť aj v NHL, o ktorú bojoval na farme Detroitu v tíme Grand Rapids Griffins. Počas piatich ročníkov sa s výnimkou jednej dostal vždy nad hranicu 40 bodov, ale v najprestížnejšej lige na svete si napokon nezahral. Na konte má aj Calderov pohár za triumf v AHL. Do Európy zamieril v sezóne 2013/2014, hral za fínsky TPS Turku, potom sa presunul do KHL do Metallurgu Magnitogorsk a v jeho drese oslavoval zisk Gagarinovho pohára. Minulú sezónu síce začal v tíme majstra, napokon zakotvil v Čeľabinsku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies