KHL: Slovan Bratislava prehral so Sibirom Novosibirsk

NETKY.SK • 1 September 2015, 20:11 • 2 min
KHL: Slovan Bratislava prehral so Sibirom Novosibirsk

BRATISLAVA - Hráči Slovana Bratislava prehrali v utorkovom domácom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) s tímom Sibir Novosibirsk 2:3. Zverenci trénera Miloša Říhu prišli o predĺženie a istotu bodu v poslednej päťminútovke riadneho hracieho času.

slovakia

left justify in out

Po bezgólovej úvodnej dvadsaťminútovke hostia strelili dva góly v rozpätí 60 sekúnd, do streleckej listiny sa zapísali Šalunov a Šumakov. Za domácich skorigoval A. Šťastný a vyrovnal Kašpar. Rozhodnutie zariadil v 56. min Šalunov. Slovan v tejto sezóne KHL nazbieral v štyroch dueloch iba tri body so skóre 9:7.
Najbližšie sa hokejisti Slovana predstavia opäť v domácom prostredí, v nedeľu 6. septembra o 17.30 h privítajú chorvátsky Medveščak Záhreb.

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - utorok:
HC Slovan Bratislava - Sibir Novosibirsk 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)
Góly: 32. A. Šťastný (Jeglič), 38. Kašpar (V. Nedorost) - 26. Šalunov (Žafiarov, Gimajev), 27. Šumakov (Okulov), 56. Šalunov (Ridderwall)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Dejev, Naumov - Zacharenkov, Sadovnikov, 7547 divákov

Zostavy:
Slovan: Garnett - Sersen, Barker, Starosta, Švarný, J. Valach, V. Mihálik, L. Kozák - Kašpar, V. Nedorost, Surový - Jeglič, Tičar, A. Šťastný - D. Skokan, Protaseňa, Bartovič - Skalický, Viedenský, Lušňák
Novosibirsk: Salák - Ibragimov, Vereščagin, Roth, Alexejev, Gimajev, Naumov, Meňšikov, Ignatovič - Moňa, Ullström, Kopejkin - Šumakov, Okulov, Ridderwall - Vorošilo, Fefelov, Sannikov - Šalunov, Gubin, Žafiarov

Úvodná tretina síce priniesla niekoľko šancí na oboch stranách, ale brankári Garnett a Salák si udržali konto. Domáci Slovan mal niekoľko príležitostí počas vylúčenia Alexejeva, no skóre sa nemenilo.


V úvode druhej časti nepremenil veľkú šancu slovinský útočník Tičar, ktorý netrafil odkrytú bránku Saláka. Na opačnej strane potom prišiel trest v podobe dvoch gólov v rozpätí 60 sekúnd - najprv Šalunov pomedzi Garnettove betóny poslal svoj tím do vedenia a vzápätí Šumakov za gólmana Slovana zasunul od zadného mantinelu odrazenú strelu Okulova. Bratislavské tribúny potešili "belasí" v 32. min - Jeglič získal puk v útočnom pásme, našiel voľného A. Šťastného a ten prestrelil Saláka. Vyrovnanie zariadila česká ofenzívna dvojica Slovana, keď neúspešný pokus V. Nedorosta poslal za chrbát súperovho brankára Kašpar.


V prvej polovici tretieho dejstva mali viac z hry hostia, ale Garnett nepustil za seba pokusy Okulova, Kopejkina či Meňšikova. V 56. min počas presilovky Slovana prenikli do útočného pásma dvaja útočníci hostí a Šalunov po peknej kombinácii s Ridderwallom strelil tretí gól tímu z Novosibirska.

Hlasy:
Miloš Říha (tréner Slovana): "Dobíjať bránku súpera v štvrtom súboji doma je veľmi ťažké a dnes to bolo vidieť na našom pohybe. Som sklamaný z disciplíny, pretože sme neplnili úlohy, ktoré sme si povedali. Prepadali sme v útočnom aj obrannom pásme. Nikto to nevzal na seba. Pripadalo mi to, ako keby si chlapci len prišli zahrať hokej."

Andrej Skabelka (tréner Sibiru Novosibirsk): "Bol to pre nás štvrtý duel u súperov, chlapci to zvládli celkom dobre. Dnešný duel sme odohrali dobre, aj keď sme Slovanu dovolili vrátiť sa do stretnutia."

Andrej Šťastný (útočník Slovana): "Prehrávali sme o dva góly, dokázali sme vyrovnať a potom v závere pri našej presilovke inkasujeme. Bola to chvíľka nepozornosti, päť minút pred koncom sme dostali gól a bolo to zlé. Veľmi nás to mrzí. Síce je pozitívom, že sme sa dokázali zmobilizovať, ale prehrali sme. Tieto body nám možno budú chýbať."
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies