KHL: Slovan Bratislava má záujem o vstup do EBEL ligy

NETKY.SK • 17 Január 2015, 16:39 • 2 min
KHL: Slovan Bratislava má záujem o vstup do EBEL ligy

VIEDEŇ - Slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovan Bratislava má podľa rakúskych médií eminentný záujem o vstup do nadnárodnej Erste Bank Eishockey Liga (EBEL). Ako informoval portál hockey-news.info, rozhodnutie o jeho štarte v budúcej sezóne EBEL ligy by malo padnúť v apríli.

slovakia

left justify in out

Slovan trápia finančné problémy, keďže časť jeho partnerov pochádza z Ruska a v súčasnosti sú vzťahy medzi touto krajinou a Európskou úniou napäté pre krízu na Ukrajine. To vyvolalo otázniky ohľadom ďalšej budúcnosti bratislavského tímu v KHL. Nový prezident súťaže Dmitrij Černyšenko vyhlásil, že chce zmeniť celú stratégiu rozvoja KHL a pôsobiť by v nej mali už iba ruské tímy s bohatou históriou a tradičné zahraničné hokejové bašty.
      

Napriek finančným ťažkostiam vedenie Slovana proklamovalo, že neuvažuje o návrate do domácej extraligy. Východiskom zo situácie by mohol byť vstup do EBEL ligy, v ktorej okrem ôsmich rakúskych tímov účinkujú aj české Znojmo, slovinská Olimpija Ľubľana, talianske Bolzano a maďarský Székesfehérvár. Od budúcej sezóny by sa do EBEL mal podľa webu Laola1.at vrátiť chorvátsky Medveščak Záhreb, ktorý v nej už pôsobil pred vstupom do KHL. Ako uvádzajú rakúske médiá, podobný osud môže postihnúť aj jediného slovenského zástupcu v KHL. Podľa portálu hockey-news.info je tak možné, že v ďalšom ročníku bude v EBEL lige štartovať až 14 namiesto súčasných 12 klubov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona