KHL: Slovan Bratislava doma podľahol Nižnekamsku

NETKY.SK • 29 September 2015, 07:35 • 2 min
KHL: Slovan Bratislava doma podľahol Nižnekamsku

BRATISLAVA - Hráči Slovana Bratislava prehrali v pondelkovom domácom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) s Neftechimikom Nižnekamsk 0:3.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Miloša Říhu sa počas celého duelu trápili v koncovke a nenašli recept na gólmana Sudnicina. Po bezgólovej prvej tretine otvoril skóre duelu hosťujúci Zdunov v 24. min a poistku pre Neftechimik pridal v 48. min v presilovke M. Žukov. Rozhodcovia potom neuznali presný zásah A. Šťastného a definitívnu podobu výsledku dal opäť v početnej výhode v 59. min M. Berezin.


Slovan má zo štrnástich tohtosezónnych stretnutí v KHL na svojom konte 19 bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 9. miesto. Najbližšie sa "belasí" predstavia v stredu 30. septembra o 19.30 h na domácom ľade proti Traktoru Čeľabinsk. 

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - pondelok: 
HC Slovan Bratislava - Neftechimik Nižnekamsk 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) 
Góly: 24. Zdunov (J. Grigorenko, Taffe), 48. M. Žukov (Stas, Milovzorov), 59. M. Berezin (Taffe. J. Grigorenko) 
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kulakov, Cyplakov - Metaľnikov, Sirotkin (všetci Rus.), 7080 divákov 

 

 

Zostavy: 

Slovan: Brust - Starosta, Švarný, F. Novák, Barker, Sersen, V. Mihálik, Luža - Jeglič, Tičar, A. Šťastný - Kašpar, V. Nedorost, L. Nagy - Miklík, Surový, Bartovič - Lušňák, Viedenský, Skalický 
Nižnekamsk: Sudnicin - Ogurcov, M. Berezin, Riasenskij, Sergejev, Bryncev, Ľamin, od 41. min Jevsejenkov - Lapenkov, Stas, Rybin - Milovzorov, Polygalov, M. Žukov - J. Grigorenko, Taffe, Zdunov - Kitarov, Kulikov, Chajrullin 

V úvodnom dejstve si ani jeden zo súperov nevypracoval vyloženú šancu na skórovanie. Slovanu sa podarilo ubrániť pri presilovke hostí, na trestnej lavici si celé dve minúty odsedel Lušňák.


V druhej tretine mali viac z hry „belasí“, ale doplatili na efektivitu v koncovke. Po jednej zo šancí domácich prenikla do útočného pásma tretia formácia Neftechimiku a Zdunov strelou pod hornú žŕdku otvoril skóre duelu - 0:1.

 

Slovan potom nevyužil početnú výhodu pri treste Brynceva, šance mali Starosta či Barker. Ani v ďalšom priebehu druhej časti sa Bratislavčania gólovo nepresadili. 


Tretiu dvadsaťminútovku začal Slovan ďalšou presilovkou, no bez gólovej koncovky. V 46. min nepremenil šancu hosťujúci Taffe a vzápätí ani Ogurcov. Vyšlo to až v 48. min M. Žukovovi, ktorý v početnej výhode poslal puk za Brusta - 0:2. Arbitri potom po porade s moskovskou videocentrálou neuznali presný zásah A. Šťastného. Konečnú podobu výsledku dal v 59. min hosťujúci M. Berezin. 

Hlasy:
Miloš Říha (tréner Slovana): "Súper sa na duel pripravil, bojoval a hral na hranici rizika. Ak nedáme gól, nemôžeme myslieť na víťazstvo. Ak ho aj dáme, rozhodcovia ho neuznajú. Podľa môjho názoru to bol regulárny gól. Vytvorili sme si tlak, ale z každého brankára súpera robíme hviezdu. Presilovky nám na tréningoch idú jednoducho, ale v zápasoch nie. Doma musíme vyhrávať, ale zatiaľ to nejde. Musíme tomu dať nie sto, ale stodvadsať percent.“

Vladimir Krikunov (tréner Neftechimiku Nižnekamsk): "Po troch prehrách sme chceli a museli vyhrať. Nastupovali sme s tým, akoby to bol náš posledný boj. Chlapci zabojovali a zvládli to."

Tomáš Surový (kapitán Slovana): "Bez gólu vyhrať nemôžeme. Musíme sa zamerať na dobrú obranu, ale dôležité je čo najrýchlejšie nájsť dôvod, prečo sa nám nedarí v koncovke. Nemôžeme sa čudovať fanúšikom, že sú nespokojní. Nevyhrávame a oni chcú domá vidieť víťazstvá."

Andrej Šťastný (útočník Slovana): "Všetko v kabíne klape, len tie výsledky... Musíme dávať viac gólov, všetko na tom stojí a padá.“

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona