KHL: Slovan angažoval do obrany Nicka Plastina z majstrovskej Tappary

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 10:30 • 2 min
KHL: Slovan angažoval do obrany Nicka Plastina z majstrovskej Tappary

BRATISLAVA - Slovenský účastník KHL Slovan Bratislava získal zaujímavú posilu do obrany. S vedením klubu sa na ročnom kontrakte dohodol kanadský rodák s talianskymi koreňmi Nick Plastino, ktorý v uplynulej sezóne vybojoval s Tapparou Tampere titul vo fínskej hokejovej Liige. Informovala o tom oficiálna internetová stránka Slovana.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný Plastino patril v minulom ročníku k najvyťažovanejším bekom Tappary, s 33 bodmi sa zaradil na druhé miesto v produktivite obrancov svojho mužstva. V play off bol s deviatimi asistenciami najlepším nahrávačom spomedzi zadákov.

 

Kariéra Plastina sa začala v zámorských juniorských ligách, necelé štyri sezóny odohral v Ontario Hockey League v tíme Barrie Colts. Následne sa presunul za oceán, kde obliekal dres talianskeho Asiaga, s ktorým získal dva majstrovské tituly. Po krátkom pôsobení v East Coast Hockey League sa vydal na sever Európy, pôsobil vo švédskom Örebre, nórskom Stavangeri a naposledy v Tappare Tampere, s ktorou zdvihol v závere uplynulého ročníka nad hlavu majstrovský pohár.

 

Vzrastom nie príliš vysoký bek (179 cm, 86 kg) je držiteľom talianskeho pasu. V drese talianskej reprezentácie štartoval na dvoch svetových šampionátoch a zahral si v dvoch olympijských kvalifikáciách. "Nicka Plastina vítame v našom klube a želáme mu rýchlu adaptáciu na KHL a veľa úspechov," píše sa na webe "belasých".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona