KHL: Skalický a Rosandič majú kontrakty so Slovanom

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 10:53 • 2 min
KHL: Skalický a Rosandič majú kontrakty so Slovanom

BRATISLAVA - Do prípravy hokejistov Slovana Bratislava na novú sezónu sa zapojili aj štyria bronzoví medailisti z majstrovstiev sveta juniorov v Toronte a Montreale Pavol Skalický, Mislav Rosandič, Patrik Bačík a Samuel Petráš.

slovakia

left justify in out

Kvarteto zabojuje o miesto v prvom tíme bratislavského mužstva. Mladíci už trénujú so Slovanom na štadióne v Lamači. Skalický a Rosandič podpísali so Slovanom dvojcestné kontrakty na rok, Bačík a Petráš sú v tíme na skúške na dva mesiace.


Stále iba 19-ročný rodák z Gelnice Skalický sa na novú sezónu pripravoval s extraligovými Košicami, napokon však zakotvil v jedinom slovenskom tíme KHL. "O záujme Slovana som sa dozvedel približne pred dvoma týždňami. Som veľmi rád, že to takto vyšlo, pretože KHL je KHL a Slovan je veľmi dobrý klub. Vo Švédsku som bol na trojmesačný skúšobný kontrakt, no nevyšlo to. Dalo mi to však dosť. Som rád, že som teraz tu. V KHL chcem zbierať skúsenosti a podávať čo najlepšie výkony. Budem rád, keď sa na mňa niečo nalepí," prezradil slovenský extraligový šampión s Košicami z ročníka 2013/2014. Po príchode do Bratislavy sa Pavol Skalický postupne rozhliada. "S trénerom sme sa ešte nebavili o tom, čo a ako. V šatni poznám bližšie len mladších chlapcov z ´dvadsiatky´, ale pomaly sa spoznávame. Sú tam aj hráči z minulej sezóny. Známe mená, dobrí a skúsení hokejisti," doplnil odchovanec hokeja v Spišskej Novej Vsi.


Rosandič bol doteraz hráčom extraligovej Banskej Bystrice. Dvadsaťročný obranca má za sebou napriek mladému veku už dve extraligové sezóny. Bačík prešiel v Slovane všetkými mládežníckymi kategóriami. V poslednej sezóne zbieral skúsenosti v Nitre. Aj Petráš je odchovancom Slovana, po MS do 20 rokov hral v minulom ročníku extraligu za Piešťany.
Informácie zverejnil web Slovana.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies