KHL: Skalica angažovala skúseného českého útočníka Pavla Brendla

NETKY.SK • 3 December 2014, 17:25 • 2 min
KHL: Skalica angažovala skúseného českého útočníka Pavla Brendla

SKALICA - Po vystužení obrany Jindřichom Barákom získal hokejový extraligista HK 36 Skalica ďalšiu posilu, tentoraz do útoku. Vedenie klubu v stredu angažovalo ostrieľaného českého krídelníka so skúsenosťami z NHL Pavla Brendla. Informovala o tom oficiálna internetová stránka skalického klubu.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročného Brendla draftoval v roku 1999 klub New York Rangers v 1. kole z celkového štvrtého miesta, za Philadelphiu, Carolinu a Phoenix odohral dokopy 80 zápasov NHL s bilanciou 11 gólov a rovnaký počet asistencií. Okrem toho si vyskúšal aj KHL, kde hral za Torpedo Nižnij Novgorod a Neftechimik Nižnekamsk. Počas svojej bohatej kariéry pôsobil obávaný strelec aj vo Fínsku, Švajčiarsku či českej extralige. S českou reprezentáciou do 20 rokov získal v roku 2001 titul majstra sveta a bol vyhlásený najlepším hráčom turnaja. Naposledy obliekal dres nemeckého druholigového klubu Lausitzer Füchse.
     

"Mal som i iné možnosti, ale nebolo to nič, čo by ma nejako uchvátilo. Takže, napokon som sa rozhodol, že to skúsim v Skalici. Už sa mi nechcelo ďalej vyčkávať. Navyše, nemám to odtiaľto ďaleko domov," uviedol Brendl pre web skalického klubu po prvom tréningu v zeleno-bielom drese. Podľa vlastných slov ide do neznámeho prostredia. "Chcem hrať, chcem pomôcť mužstvu, ale nič viac momentálne neočakávam. Som tu deň. Uvidím po pár zápasoch," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona