KHL: SKA Petrohrad pripomenie blokádu Leningradu

NETKY.SK • 13 Január 2014, 13:42 • 2 min
KHL: SKA Petrohrad pripomenie blokádu Leningradu

PETROHRAD - Hokejisti SKA Petrohrad vzdajú v januárových zápasoch Kontinentálnej hokejovej ligy hold hrdinom a obetiam blokády Leningradu spred sedemdesiatich rokov.

slovakia

left justify in out

Jeden z najkvalitnejších tímov súťaže nastúpi na sedem zápasov v špeciálnych retrodresoch s veľkým nápisom Leningrad na ich prednej strane. V týchto dresoch odohrá SKA súboje proti Kazani, Dinamu Moskva, Podoľsku a Nižnému Novgorodu v domácom prostredí i na ľadoch Donecka, Spartaka Moskva a Minska.

"Bez minulosti neexistuje budúcnosť. Chceme znova vzdať česť hrdinom, ktorí bránili naše mesto. Chceme zároveň zvýrazniť spojenie klubu s mestom, aby sa k oslavám Petrohradčanov pripojili aj fanúšikovia v druhých mestách," uviedol na klubovom webe viceprezident SKA pre marketing Roman Rotenberg.

Blokáda Leningradu, ktorý sa dnes volá Petrohrad, bola jednou z najkrvavejších bitiek počas druhej svetovej vojny. V nacistami obliehanom meste v období od septembra 1941 do januára 1944 zomrelo takmer milión obyvateľov. Nemecké jednotky nedokázali dobiť Leningrad jedným útokom a museli ho obliehať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies