KHL: Simpson končí pri švajčiarskej reprezentácii, záujem má vraj i Slovan

NETKY.SK • 3 Marec 2014, 13:13 • 2 min
KHL: Simpson končí pri švajčiarskej reprezentácii, záujem má vraj i Slovan

ZÜRICH - Švajčiarska hokejová reprezentácia bude po májových majstrovstvách sveta potrebovať nového trénera.

slovakia

left justify in out

Kanadský kouč Sean Simpson, ktorý vlani na MS doviedol Helvétov k zisku strieborných medailí, je rozhodnutý ukončiť po turnaji v Minsku svoje pôsobenie pri národnom tíme.
      

Ako informovala agentúra dpa, Simpson odmietol ponuku švajčiarskeho zväzu na predĺženie zmluvy. Po olympijskom turnaji v Soči, kde vicemajstri sveta obsadili deviatu priečku, vyhlásil, že by sa rád vrátil ku klubovému hokeju.
      

Podľa špecializovanej webstránky hockeyfans.ch má o trénerove služby záujem viacero zahraničných klubov, medzi nimi Lokomotiv Jaroslavľ i bratislavský Slovan. Podľa portálu by dokonca mal byť už Simpson dohodnutý so slovenským účastníkom KHL na kontrakte.
      

Simpson pred štrnástimi rokmi získal v nemeckej DEL titul s Mníchovom, v roku 2009 vyhral s Zürichom hokejovú Ligu majstrov. Kormidlo pri švajčiarskej reprezentácii prevzal po ZOH 2010 vo Vancouveri od Ralpha Kruegera. Na zimnej olympiáde v Soči dokázali Švajčiari pod Simpsonovým vedením v základnej skupine zdolať Česko, no v kvalifikácii o štvrťfinále prekvapujúco nestačili na Lotyšov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies