KHL: Salavat Julajev Ufa zdolal Slovan Bratislava 6:3

NETKY.SK • 22 September 2016, 18:36 • 2 min
KHL: Salavat Julajev Ufa zdolal Slovan Bratislava 6:3

MAGNITOGORSK - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo štvrtkovom zápase KHL na ľade Salavatu Julajev Ufa 3:6. Domáci prerušili sériu dvoch prehier, keď ich k triumfu nasmerovali tri góly v presilových hrách. Hosťom nepomohli ani dva presné zásahy obrancu Mareka Ďalogu.

slovakia

left justify in out

Slovanisti zaznamenali siedmu prehru v sezóne, druhú za sebou. V treťom dueli na aktuálnom štvorzápasovom tripe na klziskách súperov sa predstavia v sobotu 24. septembra o 13.30 SELČ na ľade Traktoru Čeľabinsk.

 

KHL - základná časť:

 

Salavat Julajev Ufa - Slovan Bratislava 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)

 

Góly: 14. Engqvist (Omark, Hartikainen), 25. Makarov (Lisin, J. Bodrov), 26. Omark (Engqvist, Kuljaš), 36. Loginov (Omark, Lisin), 44. Černov (Lazarev), 59. Omark (Grigorenko) – 20. Ďaloga (Taffe, Cheechoo), 31. Ďaloga (Pokorný), 48. Zigo (Rosandič). Rozhodovali: Gusev, Olenin – Kuprijanov, Nikolajev, vylúčení: 5:9 na 2 min, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0.

 

zostavy

 

Ufa: Svedberg – Kornejev, Kuljaš, D. Vorobjov, Gončarov, Garejev, Loginov, D. Bodrov, Arzamascev – Omark, Engqvist, Hartikainen – Lisin, J. Bodrov, Makarov – Černov, Chripunov, Lazarev – Kaprizov, M. Vorobjov, Grigorenko

 

Slovan Bratislava: Pogge - Švarný, Plastino, Luža, Meszároš, Ďaloga, Pokorný, Bačík, Rosandič - Nedorost, Viedenský, Jeglič – Chipchura, Taffe, Cheechoo – Skalický, Lušňák, Šiška – Valský, Zigo, Kubalík

 

Slovan hneď v úvode bez väčších problémov odolal oslabeniu pri vylúčení Cheechooa, no v 6. minúte sa už Ufa dostala bližšie k otvoreniu skóre - Lisin však sám pred Poggem na pokojné zakončenie čas nemal. "Belasí" sa k výraznejšej aktivite dostali až pri 32-sekundovej presilovke o dvoch hráčov v polovici prvej tretiny, keď "pálil" viacnásobne Meszároš, no bez efektu. Po nedorozumení v obrane hostí sa vzápätí vo vlastnom oslabení sám na brankára rútil Lisin, ale skóre sa nemenilo. Na druhej strane trafil pri následnej početnej nevýhode Slovana Lušňák iba žrď bránky Salavatu a tak sa v presilovke dočkala Ufa - v 14. minúte sa zblízka presadil najproduktívnejší hráč domácich Engqvist. Slovan ale zmazal manko 59 sekúnd pred prvou sirénou, keď si Ďaloga v presilovke nakorčuľoval medzi kruhy a trafil presne - 1:1.

 

Druhá časť hry vyšla lepšie Salavatu, najmä vďaka dvom gólom v priebehu šesťdesiatich sekúnd. Najskôr domáci v 25. minúte už druhýkrát v zápase potrestali vylúčenie Bačíka, keď po strele Lisina zápästím puk tesne pred brankárom tečoval Makarov a o minútu neskôr pykal Slovan za chybu Poggeho. Ten neudržal v lapačke strelecký pokus Omarka a Ufa viedla už 3:1. V polovici zápasu hostia skresali náskok súpera. Druhý gól v stretnutí si pripísal Ďaloga, ktorý na pravej strane zaviezol puk do útočného pásma a jeho nahodenie si zrazil do vlastnej siete Dmitrij Vorobjov. Ufa ale odpovedala päť minút pred prestávkou, keď už tretíkrát v zápase využila presilovú hru. Z gólu sa tešil obranca Loginov, ktorý od modrej čiary využil zakrytý výhľad Poggeho.

 

Slovan išiel do tretej tretiny s dvojgólovým mankom a naďalej doplácal na nedisciplinovanosť a časté vylúčenia. Na trestnú lavicu išiel hneď v úvode Šiška za nebezpečnú hru vysokou hokejkou a krátko po vypršaní jeho trestu zvýšil Černov už na 5:2. V 46. minúte sa do sóla dostal Nedorost, ale Svedberga neprekonal. Slovan sa dočkal tretieho gólu až o dve minúty neskôr, keď strelu Rosandiča usmernil do siete Zigo. Hostia mohli ešte viac zdramatizovať duel po šanci Cheechooa, ktorý sa natlačil pred brankára, no nezakončil podľa prestáv. Ufa si už v závere náskok strážila a triumf spečatila gólom Omarka pri hre Slovana bez brankára.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona