KHL: Říha si dal s Višňovským kávu, káder by chcel doplniť aj o dvoch útočníkov

NETKY.SK • 10 August 2015, 13:07 • 2 min
KHL: Říha si dal s Višňovským kávu, káder by chcel doplniť aj o dvoch útočníkov

BRATISLAVA - Slovan Bratislava by chcel viac ako dva týždne pred štartom ôsmeho ročníka KHL vystužiť káder ešte o troch hokejistov. Tréner Miloš Říha už vo výbere skúseného obrancu podnikol prvé kroky, keď sa stretol s Ľubomírom Višňovským, no definitívne si zatiaľ ruky nepodali. Okrem neho by rád v tíme videl aj dvoch útočníkov, z toho minimálne jedného v údernej formácii.

slovakia

left justify in out

"Belasí" sa v príprave vezú na víťaznej vlne. Z doterajšej šesťzápasovej porcie sa tešili z triumfu až päťkrát, premožiteľa našli len v Medveščaku Záhreb, ktorému v sobotu podľahli doma 1:3. Do začiatku nového ročníka KHL odohrajú ešte tri duely, následne ich 26. augusta čaká ostrý štart do ligy proti Admiralu Vladivostok. "Máme síce výsledky, ale to ešte nič neznamená. Dokázali sme vyhrať aj prehrať. V novom ročníku sa určite vyformuje nejaké silné kvarteto, a potom budú nasledovať ostatné tímy, ktoré budú bojovať o play off a dobré umiestnenie. V tejto chvíli je ešte skoro hovoriť o tom, komu dokážeme konkurovať, keďže z tímov v KHL sme dosiaľ videli len Ufu a Záhreb," povedal pre TASR Říha.

 

Okrem tréningových jednotiek s tímom sústredí svoju pozornosť aj na dopĺňanie súčasného kádra. "Určite budeme pracovať na jednom obrancovi a dvoch útočníkoch. Ešte do začiatku sezóny chceme nájsť kvalitného hráča do prvého, respektíve druhého útoku. Nebudeme sa však nikam ponáhľať, aby sme neurobili chybu," dodal Říha. Miesto skúseného obrancu by mohol zastať Ľubomír Višňovský, ktorý sa už stretol s českým koučom. "S Ľubom sme boli spolu na káve, no zatiaľ sme len v prvej fáze rokovania. Porozprávali sme sa, dali si čas na rozmyslenie."

 

Návrat 38-ročného tímového odchovanca by bol pre Slovan mimoriadne cenným defenzívnym tromfom. Ľubomír Višňovský má za sebou náročnú sezónu, v ktorej pre zdravotné ťažkosti vynechal takmer 30 duelov. S NY Islanders mu zmluva skončila, aj preto sa vedenie Slovana snaží o jeho získanie. Tréner Říha však mal jednu podmienku. "Povedal som mu, že bude musieť hrať napravo. Ľubo dodal, že s tým nemá žiadny problém," uviedol 56-ročný Říha, ktorý doviedol Slovan vo výlukovej sezóne 2004/2005 k titulu majstra Slovenska a Višňovský bol pri tom.

 

Bližšie podrobnosti rozhovoru s ním však tréner "belasých" vzhľadom na morálku hráčov uviesť nechcel: "Nechcem to púšťať do éteru ani do kabíny. Tá napríklad bude na neho čakať, Ľubo napokon nepodpíše a na tím to bude mať zlý vplyv. Stretli sme sa, porozprávali sa a uvidíme, ako to bude vyzerať ďalej."

 

Hoci Slovan naďalej sužujú problémy s vyrovnaním finančných podlžností hráčom za uplynulú sezónu, nálada v kabíne je podľa trénera dobrá. "S prístupom hráčov som spokojný, pretože zvládli penzum práce, ktorú sme na nich naložili. Pracujú na tréningoch najlepšie ako vedia. Mužstvo sme zložili na poslednú chvíľu, aj preto sa v procese stále vyskytujú chybičky. Tieto sa v najbližších dňoch do štartu ligy budeme snažiť odstrániť," dodal Říha.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies