KHL: Říha má o Réwaya záujem, Slovan však neponúkol Sparte adekvátnu protihodnotu

NETKY.SK • 17 November 2015, 09:15 • 2 min
KHL: Říha má o Réwaya záujem, Slovan však neponúkol Sparte adekvátnu protihodnotu

BRATISLAVA - Prestup talentovaného hokejistu Martina Réwaya do Slovana Bratislava pomaly naberá reálne kontúry. O služby kontroverzného mladíka má záujem aj kouč "belasých" Miloš Říha.

slovakia

left justify in out

Slovan nastúpil v pondelok na jubilejný dvadsiaty domáci duel v prebiehajúcej sezóne KHL. Hoci mu v ňom Severstaľ Čerepovec spôsobil množstvo ťažkostí, po víťaznej trefe Ľubomíra Višňovského na konečných 5:4 sa mohol tešiť z ťažko vydretých, no dôležitých troch bodov. Aj pondelňajší duel však ukázal, že "belasým" v niektorých fázach hry chýba myšlienka. Nielen tento problém by mohol vyriešiť príchod Réwaya, ktorý po vyradení z kádra Sparty Praha naďalej trénuje s prvoligovým českým klubom Benátky nad Jizerou. Keďže je stále hráčom "rudých", momentálne nemôže nikde hrať a čaká na to, ako sa situácia vyvinie.

 

V uplynulom období sa prihlásil o slovo práve bratislavský Slovan, ktorý však podľa medializovaných informácií neponúkol za Réwaya adekvátnu protihodnotu. V médiách sa skloňovali mená Michala Sersena či kanadskej dvojice Francis Paré - Louis Leblanc, no Sparta údajne požaduje slovinské reprezentačné duo Žiga Jeglič - Rok Tičar. "Problém je v tom, že Slovan nám neponúkol adekvátnu čiastku. Môžem potvrdiť, že aj Karlove Vary ponúkli väčšiu sumu," konštatoval pre portál aktualne.cz športový manažér Sparty Patrik Martinec.

 

Tréner Slovana Miloš Říha by si Réwaya v tíme želal. "Mám informácie, že on chce ísť do Slovana a ja ako tréner by som do toho išiel, chcel by som ho. V súčasnosti sa však o to nestarám. Muselo by totiž prísť na možnosť, že Réwayov prestup je reálny. Potom sa môžeme baviť o konkrétnych veciach," povedal Říha.

 

Ak by Slovan nenašiel inú alternatívu a chcel by mať talentovaného mladíka v tíme, zrejme by musel obetovať spomínané duo Jeglič - Tičar. "Obaja sa možno budú musieť zodpovedať za svoju hru. Je krásne, ak sa ich útok zdrží celé dve minúty v pásme, len čo z toho, keď nepríde strela na bránku a celá robota je potom neefektívna," dodal na margo výkonnosti spomínaných hráčov Říha.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies