KHL: Prvý ruský trip Slovana v sezóne bol úspešný

NETKY.SK • 11 September 2014, 11:37 • 2 min
KHL: Prvý ruský trip Slovana v sezóne bol úspešný

KAZAŇ - Slovan Bratislava pretrhol víťaznú sériu v úvode nového ročníka Kontinentálnej hokejovej ligy až vo štvrtom zápase.

slovakia

left justify in out

Po výhrach doma nad Medveščakom Záhreb, v Magnitogorsku a Jekaterinburgu zakopol v Kazani a prehral 3:4. S favorizovaným Ak Bars odohral Slovan vyrovnanú partiu, viedol 2:0 i 3:2, avšak napokon inkasoval v 57. min rozhodujúci gól z hokejky Michaila Varnakova.

 

"Škoda, že nám to v samom závere utieklo. Dnes sme sa však presvedčili, že v tejto sezóne môžeme hrať úplne s každým. Oni hrali výborne, ale v úvode sme ich zaskočili, viedli sme 2:0. Po tom, ako sa im rovnako rýchlo podarilo vyrovnať, samozrejme ´narástli´, začali hrať oveľa lepšie ako predtým. Potom sme ešte raz viedli, ale urobili sme chybičku pred vyrovnávajúcim gólom. Je to škoda, prehrali sme si to sami, ale hrali sme tu veľmi dobrý a vyrovnaný zápas," povedal v rozhovore pre klubový web útočník Michal Vondrka. 

 

Slovanisti sa vracajú z ruského tripu so šiestimi bodmi z deviatich možných. Kazaň i obhajcovia titulu z Magnitogorska patria medzi favoritov súťaže, Jekaterinburg sa chce aj tento rok pozrieť do play-off. "Musíme hrať celých 60 minút. Myslím si, že dnes sme si tu nezaslúžili prehrať a škoda aspoň toho bodíku. Musíme sa z toho poučiť a v ďalších zápasoch, ktoré nás čakajú doma, zabojovať. Z tohto tripu sme napokon pokojne mohli doviezť aj deväť bodov, keby sme si ten dnešný záver ustrážili. Škoda, teraz tak tesne po zápase je nám to ľúto," hovoril v stredu večer podľa hcslovan.sk Ladislav Nagy, ktorý strelil v tejto sezóne už päť gólov. V Kazani otvoril skóre po výbornej individuálnej akcii. Nagy je momentálne spoločne so Sergejom Moziakinom najlepším strelcom súťaže. 

 

Slovan sa môže na víťaznú vlnu vrátiť už v nedeľu, keď doma privíta Torpedo Nižnij Novgorod. Následne prídu do Slovnaft Areny aj Severstaľ Čerepovec, CSKA Moskva a druhýkrát v tejto sezóne Medveščak Záhreb. "Prehra v Kazani neznamená koniec sveta, ale mrzí. Celkovo bol trip pre nás úspešný," tvrdil na klubovom webe Slovana slovinský útočník Žiga Jeglič. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies