KHL: Pražský Lev zdolal Doneck v Bratislave 3:1 a ujal sa vedenia v sérii

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 10:31 • 2 min
KHL: Pražský Lev zdolal Doneck v Bratislave 3:1 a ujal sa vedenia v sérii

BRATISLAVA - Hokejisti Lev Praha zvíťazili v stredajšom piatom stretnutí semifinále play off Západnej konferencie KHL nad Donbassom Doneck 3:1. Pražania triumfovali zásluhou lepšie zvládnutého úvodu a dôležitým víťazstvom v bratislavskej Slovnaft aréne sa ujali vedenia v sérii 3:2 na zápasy.

slovakia

left justify in out

Tím z českej metropoly viedol po góloch Řepíka a Zackrissona v 13. minúte už 2:0, brankára ukrajinského tímu Michaela Leightona následne vystriedal Ján Laco. I keď slovenský reprezentant už do záveru neinkasoval, jeho spoluhráči sa s výnimkou presného zásahu Kagarlitského v 23. min nedokázali strelecky presadiť. Tretí gól Leva zaznamenal do prázdnej bránky Donbassu Zackrisson.

V šiestom zápase série, ktorý by sa mal hrať v piatok 28. marca opäť v Bratislave, tak Pražania môžu rozhodnúť o svojom postupe do konferenčného finále.

Hokejisti Lokomotivu Jaroslavľ vyhrali v stredajšom piatom zápase semifinále play off Západnej konferencie KHL na ľade SKA Petrohrad 3:2 a rovnakým rozdielom vedú aj v sérii.

V treťom zápase semifinálovej série Pohára nádeje KHL zvíťazili hokejisti Dinama Minsk nad tímom Severstaľ Čerepovec 4:1. Zverenci trénera Ľubomíra Pokoviča sa ujali vedenia v sérii 2:1 a o svojom postupe do ďalších bojov môžu rozhodnúť v piatok v Čerepovci. V stredajšom zápase sa darilo domácej dvojici Richard Lintner - Tomáš Surový, keď obaja si pripísali po jednej asistencii.

KHL - play off:

Západná konferencia - semifinále:


Lev Praha - Donbass Doneck 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) - stav série: 3:2
Góly: 5. Řepík, 13. a 60. Zackrisson - 23. Kagarlitskij
/Ján Laco chytal za hostí od 13. min/

SKA Petrohrad - Lokomotiv Jaroslavľ 2:3 (0:0, 1:2, 1:1) /stav série 2:3/
Góly: 23. Dallman, 58. Thoresen - 31. Gorochov, 39. Galimov, 41. Averin

Pohár nádeje KHL

Západná konferencia - 3. semifinále:
Dinamo Minsk - Severstaľ Čerepovec 4:1 (0:0, 3:0, 1:1) /stav série 2:1/
Góly: 28. Materuchin, 31. Irgl, 33. Irgl (LINTNER), 51. Pavlovič (SUROVÝ) - 60. Kazakovcev
 

 

Šiesty duel série Donbas - HC Lev Praha bude v Donecku

Šiesty duel série semifinále play-off Západnej konferencie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) medzi Donbasom Doneck a HC Lev Praha odohrá ukrajinské mužstvo v domácom prostredí pred vlastnými fanúšikmi v hale Družba. Informuje o tom oficiálny web nadnárodnej súťaže. Zverenci trénera Andreja Nazarova hrali doma naposledy vo štvrtok 13. marca, keď v piatom súboji konferenčného štvrťfinále hostili Dinamo Riga. Odvtedy našli "azyl" v bratislavskej Slovnaft Arene Zimného štadióna Ondreja Nepelu, v ktorej absolvovali ako domáce mužstvo rozhodujúci siedmy zápas série s Rigou a dve stretnutia proti pražskému Levu. Ako dôvod uviedlo vedenie ligy nestabilnú politickú situáciu v regióne. Pôvodne sa mal hrať v Bratislave aj piatkový duel, no po žiadosti ukrajinského mužstva vedenie súťaže rozhodlo inak. KHL dostala záruky od ukrajinského ministerstva vnútra, že zaručí bezpečnosť všetkých aktérov súboja.

 

HC Lev Praha vedie v sérii hranej na štyri víťazstvá 3:2 a už v piatok môže spečatiť postup medzi kvarteto najlepších tímov KHL. Informácie zverejnil web KHL.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies