KHL povolila štart svojim hráčom na ZOH v Pjongčangu

NETKY.SK • 13 December 2017, 16:3 • 2 min
KHL povolila štart svojim hráčom na ZOH v Pjongčangu

MOSKVA - Predstavenstvo Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) schválilo štart svojich hráčov na zimných olympijských hrách v Pjongčangu. V stredu to uviedli ruské média prostredníctvom tlačovej správy z KHL.

slovakia

left justify in out

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) rozhodol 5. decembra o tom, že nepovolí ruským športovcom štartovať na ZOH 2018 pod ruskou vlajkou z dôvodu dopingových škandálov. Vedenie nadnárodnej ligy následne oznámilo, že bude uvažovať o zákaze štartu jeho hokejistom v Pjongčangu. Ruskí športovci, u ktorých nebol preukázaný doping, napokon dostali povolenie súťažiť pod neutrálnou vlajkou.

 

V týchto dňoch je v Moskve prezident medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fassel, ktorý rokoval s ruskými predstaviteľmi i vedením KHL o podmienkach štartu na ZOH. "V súčasnosti už neexistujú žiadne otázniky ohľadne štartu ruského hokejového tímu na olympiáde," povedal na stredajšej tlačovej konferencii viceprezident ruskej hokejovej federácie Roman Rotenberg.

 

Od štvrtka 14. decembra do 17. decembra sa ruskí hokejisti predstavia v generálke na ZOH na tradičnom turnaji Channel One Cup aj s hráčmi z KHL. "Môžem povedať, že 90 percent týchto hráčov pôjde aj na olympiádu," dodal Rotenberg.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona