KHL: Pokovič nerátal, že Minsk bude v tabuľke tak vysoko

NETKY.SK • 21 Január 2015, 12:10 • 2 min
KHL: Pokovič nerátal, že Minsk bude v tabuľke tak vysoko

BRATISLAVA - Kým v závere septembra si v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) odviezlo bieloruské Dinamo Minsk z Bratislavy iba bod za prehru 2:3 po samostatných nájazdoch, v utorok zverenci slovenského trénera Ľubomíra Pokoviča triumfovali nad Slovanom 6:4 a upevnili si 5. miesto v tabuľke Západnej konferencie.

slovakia

left justify in out

"V Bratislave sme získali dôležité tri body. Šance boli na oboch stranách, tie naše boli o čosi lepšie. Navyše sme nepremenili aj nejaké nájazdy. Dali sme góly po kombináciach, čo rozhodlo. Trikrát sme inkasovali v oslabení a na tom ešte chceme pracovať," povedal po zápase 54-ročný slovenský kouč. Jeho tímu sa v tejto sezóne darí. Na svojom konte má už 87 bodov a pokiaľ sa nič neočakávané nestane, už čoskoro bude mať istú pozíciu vo vyraďovacej časti. "Ideme od zápasu k zápasu. V Bratislave sme síce vyhrali, ale v nasledujúcom zápase to chceme zopakovať. S mužstvom musíme pracovať na tom, aby sme si udržali formu alebo ju ešte zlepšili. Máme síce náskok pred ďalšími mužstvami, ale stačí prehrať pár zápasov a situácia sa môže skomplikovať. Zatiaľ nemáme istotu postupu, preto ešte nechcem hovoriť o play-off," pokračoval tréner Pokovič.

 

Podľa kormidelníka minských "zubrov" dôležitú úlohu zohrala skutočnosť, že káder mužstva je známy od mája a v porovnaní s predchádzajúcou sezónou sa v ňom vymenilo iba niekoľko legionárov. "Bieloruskí hráči boli daní, odišiel akurát Stas. V máji boli známe aj mená cudzincov, takže veľké zmeny sa neudiali. Sila nášho tímu je v kolektíve, aj najväčšie hviezdy plnia to, čo sa od nich očakáva," prezradil Pokovič. Ten pôsobí ako tréner už viac ako 20 rokov, no neodváži sa porovnávať silu jednotlivých mužstiev, ktoré doteraz viedol. "Ťažko povedať, či teraz mám najsilnejší tím v trénerskej kariére. Bol som napríklad so Slovenskom na ZOH vo Vancouveri 2010, takže nerád by som takto porovnával kádre. Pred touto sezónou sme dostávali otázky, či nebudeme outsider v našej divízii a zrazu nám hovoria, že sme silní. V mužstve sme zmenili len niekoľko cudzincov. Dobre hrá celé družstvo, nie je to len o legionároch," doplnil Pokovič a dodal: "Pre nás hrá veľkú úlohu aj to, že diváci v Minsku milujú hokej, a keď sa nám darí, prichádza ich plný štadión. Nemožno povedať, že som s rátal tým, že budeme tak vysoko. Nie je však koniec sezóny a v základnej časti na nás čaká ešte 13 zápasov." 

 

Aj keď už má Dinamo Minsk miestenku vo vyraďovacej časti takmer istú, slovenský kouč stále nechce hovoriť o cieľoch vo vyraďovacej časti. "Nie je čo prezrádzať. Každý tím vstupoval do sezóny s tým, že chce postúpiť do play-off. Výnimkou možno boli len najbohatšie mužstvá. My sme v skupine klubov, ktoré sa chceli dostať do vyraďovacej časti. Čo bude ďalej, uvidí sa neskôr. Každý má nejaké túžby, ale teraz to nie je podstatné," myslí si Pokovič. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies