KHL: Podozrenie na otras mozgu sa u Marcinka nepotvrdilo, vrátil sa do klubu

NETKY.SK • 9 August 2016, 10:27 • 2 min
KHL: Podozrenie na otras mozgu sa u Marcinka nepotvrdilo, vrátil sa do klubu

MOSKVA - Slovenský hokejový reprezentant Tomáš Marcinko je po tvrdom knokaute od útočníka Barysu Astana Damira Ryspajeva zdravotne v poriadku a vrátil sa do svojho klubu Červená Hviezda Kchun-lun. Podozrenie na otras mozgu sa u neho nepotvrdilo.

slovakia

left justify in out

Podľa portálu allhockey.ru lekári vykonali u Marcinka všetky potrebné vyšetrenia vrátane CT mozgu a na základe ich výsledkov vylúčili akékoľvek vnútorné poškodenie hlavy. Slovenský útočník sa tak mohol opäť vrátiť k mužstvu.

 

 

Vedenie Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy ostro odsúdilo správanie sa Ryspajeva, ktorý v pondelňajšom prípravnom dueli tvrdo knokautoval Marcinka. Toho previezli z ľadovej plochy rovno do nemocnice s podozrením na otras mozgu. Ryspajev si podľa rozhodnutia ligy v príprave už nezahrá a jeho počinmi sa mala v utorok zaoberať disciplinárna komisia.

 

Oba tímy nastúpili na spomínaný duel v rámci prípravného turnaja o Pohár prezidenta Kazachstanu. Už po troch minútach však Ryspajev udrel Marcinka po vhadzovaní dvakrát do tváre a jeho nešportový zákrok vyvolal na ľade prvé potýčky. Ryspajev sa následne pustil do ďalších hráčov čínskeho klubu a keď sa druhý vyzvaný odmietol biť, zamieril rovno k striedačke Kchun-lunu, kde napadol ďalšieho hráča. Tréner hostí Vladimir Jurzinov vzápätí poslal svoje mužstvo späť do šatne. Duel sa nedohral a Kchun-lun ho prehral kontumačne 0:5. Vedenie KHL neskôr na oficiálnom webe zverejnilo stanovisko, v ktorom správanie sa Ryspajeva ostro odsúdilo.

 

Príčinou "besnenia" 21-ročného kazašského útočníka bol zrejme prvý vzájomný prípravný duel oboch tímov spred troch dní, v ktorom Kchun-lun triumfoval 3:1. Barys však prišiel o jedného z lídrov tímu Dustina Boyda. Ten má podľa správ ruských médií zlomenú nohu a mimo hry bude štyri mesiace.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona