KHL: Podľa prezidenta Torpeda je nutné zvýšiť počet legionárov

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 12:16 • 2 min
KHL: Podľa prezidenta Torpeda je nutné zvýšiť počet legionárov

NIŽNIJ NOVGOROD - Podľa prezidenta klubu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Torpedo Nižnij Novgorod Olega Kondrašova by vedenie súťaže malo zvýšiť počet legionárov.

slovakia

left justify in out

Zástupca účastníka nadnárodnej ligy takisto vyjadril svoj údiv nad rozhodnutím, že ruskí hokejisti reprezentujúci Kazachstan už budú mať v súťaži status legionára v súvislosti s obmedzeniami pre mužstvá z Ruska, kým hráči z bieloruského národného mužstva viac nebudú registrovaní ako zahraniční. "Vedenie ligy už rozhodlo, že v nasledujúcom olympijskom cykle môžu mať ruské kluby maximálne päť legionárov. Je to veľmi málo a myslím si, že toto číslo by malo byť vyššie. V súčasnosti je veľmi málo voľných ruských hokejistov a aj slabšiemu hráčovi preto musíme dávať veľa peňazí, aby sme splnili podmienky. Okrem toho mladíci do 20 rokov strácajú motiváciu na sebe pracovať, pretože hneď majú vysoké platy. Myslím si, že kluby by mali mať možnosť hrať minimálne so siedmimi legionármi. Minimálne siedmimi! Problém nie je v tom, že nechceme pracovať s mladíkmi. Nemáme však dostatok hokejistov a oni veľmi skoro prestávajú napredovať, lebo nemajú konkurenciu," povedal pre Allhockey.ru Kondrašov a pokračoval: "Čo sa týka rozdielu medzi hráčmi reprezentácie Bieloruska a Kazachstanu, nechápem postup ligy. V našom tíme máme Vadima Krasnoslobodceva, ktorý sa teraz musí rozhodnúť, či ukončí reprezentačnú kariéru, alebo v KHL získa status cudzinca. To nie je správne."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies