KHL play-off: CSKA Moskva vo finále vedie 2:1, v Magnitogorsku rozhodol Da Costa

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 07:27 • 2 min
KHL play-off: CSKA Moskva vo finále vedie 2:1, v Magnitogorsku rozhodol Da Costa

MAGNITOGORSK - Hokejisti CSKA Moskva vyhrali v treťom zápase finále play off Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade Metallurgu Magnitogorsk 3:2 po predĺžení a vedú vo finálovej sérii 2:1 na zápasy. Hrdinom pondelňajšieho duelu bol francúzsky útočník Stéphane Da Costa, ktorý vyrovnal na 1:1 a potom druhým gólom v zápase rozhodol v predĺžení.

slovakia

left justify in out

Domáci hokejisti viedli od 37. minúty po góle Danisa Zaripova, ale Moskovčania v záverečnej desaťminútovke otočili skóre a boli blízko k víťazstvu v riadnom čase. Na 1:1 vyrovnal kurióznym gólom Da Costa, keď brankára Vasilija Košečkina prekvapil strelou po ľade z polovice ihriska a o necelé tri minúty využil presilovku Nikita Zajcev. Obranca CSKA tak skóroval v treťom zápase za sebou a presadil sa vo všetkých dueloch finálovej série.

 

Domáci hokejisti v závere odvolali brankára a podarilo sa im vyrovnať. Po krásnej kombinácii sa 17 sekúnd pred treťou sirénou presadil český útočník Jan Kovář a poslal prvýkrát vo finálovej sérii duel do predĺženia. V nadstavenom čase napokon rozhodol o víťazstve CSKA svojim druhým gólom v zápase v presilovke Da Costa.

Štvrtý zápas je na programe v stredu opäť v Magnitogorsku.

 

Finále play off KHL o Gagarinov pohár - 2. zápas:

Metallurg Magnitogorsk - CSKA Moskva 2:3 pp (0:0, 1:0, 1:2 – 0:1)

Góly: 37. Zaripov (Mozjakin, Lee), 60. Kovář (Siomin, Zaripov) - 50. Da Costa (Petrov), 52. Zajcev (Telegin, Radulov), 79. Da Costa. Rozhodovali: Buturlin, Gofman - Sirotkin, Metalnikov, vylúčenia: 10:10 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 7700 divákov.

/stav série: 1:2/

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies