KHL: Petrohrad vyučoval v Bratislave a vysoko vyhral

NETKY.SK • 27 December 2014, 07:17 • 2 min
KHL: Petrohrad vyučoval v Bratislave a vysoko vyhral

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava nebudú na vianočný týždeň v Kontinentálnej hokejovej lige spomínať v dobrom.

slovakia

left justify in out

Po Lade Togliatti a Neftechimiku Nižnekamsk prehrali doma aj s SKA Petrohrad 1:6. Belasí smutne zakončili sedemzápasovú domácu decembrovú sériu pred vlastnými fanúšikmi, v ktorej získal deväť bodov. Súboj proti SKA im absolútne nevyšiel, tím z Petrohradu bol aj bez zraneného Iľju Kovaľčuka lepší a domácim toho veľa nedovolil. Rozdiel v kvalite oboch súperov bol evidentný, Petrohradčania trestali každú chybu domácich. Premiéru v bratislavskej bránke absolvoval Kanaďan David LeNeveu. Jeho prvý duel trval len 8:39 min a po siedmich strelách súpera a dvoch inkasovaných góloch prenechal miesto Jaroslavovi Janusovi. Slovan prehral s SKA aj druhý tohtosezónny zápas, v Petrohrade v októbri neuspel 2:7.

 

Slovan je po prehre v tabuľke Západnej konferencie na 11. mieste, odohral 42 zápasov. Na ôsme Soči, ktoré má za sebou 39 duelov, má stratu päť bodov. Bratislavčania majú teraz v súťaži prestávku do 4. januára, keď nastúpia už šiestykrát v sezóne proti Medveščaku Záhreb. 

Kontinentálna hokejová liga - piatok: 
Slovan Bratislava - SKA Petrohrad 1:6 (0:3, 0:2, 1:1) 
Góly: 59. Bartovič (C. Barker) - 8. Ketov (Kadejkin, N. Belov), 9. Barabanov (Burdasov), 20. Martensson (P. Thoresen, J. Ericsson), 26. Burdasov (Kablukov, Barabanov), 29. Burdasov (Kablukov), 50. Čudinov (A. Belov) 
Vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Bondar, Ščeňov - Goľak, Deďuľa, 10 055 divákov. 

Zostavy: 
Slovan: LeNeveu (9. Janus) - Luža, Sersen, Štajnoch, C. Barker, L. Kozák, Starosta - Netík, Tičar, Jeglič - Bartovič, V. Nedorost, L. Nagy - L. Hudáček, Murley, Vondrka - Kudrna, Surový, Ölvecký 
Petrohrad: Koskinen - Rukavišnikov, D. Kalinin, N. Belov, Kutejkin, A. Belov, Čudinov, Alexandrov, Chafizullin - J. Ericsson, Martensson, P. Thoresen - Dadonov, Šipačov, Panarin - Ketov, Kadejkin, Chochriakov - Barabanov, Kablukov, Burdasov 

Domáci nepotešili vypredanú Slovnaft Arenu, už od začiatku za súperom zaostávali. Hostia boli efektívni, korčuliarsky i kombinačne lepší. V 8. min strieľal spoza brániaceho hráča Kozáka na pravom kruhu Ketov a prepálil LeNeveua. O minútu neskôr z rovnakého miesta prekonal kanadského brankára aj Barabanov a vyhnal LeNeveua z bránky. Zaskočení slovanisti sa nedostávali do šancí a Koskinena veľmi nepreverili. V poslednej minúte prvej tretiny poslal SKA do trojgólového vedenia Martensson, ktorý usmernil nahodenie Thoresena spoza bránky. 

 

Obraz hry sa nemenil ani v druhej tretine. V 26. min potiahol Burdasov puk medzi kruhmi a prestrelil Janusa - 0:4. Slovanu v 29. min nevyšla presilovka, hostia sa dostali do prečíslenia a Burdasov pridal piaty gól. Koskinena najvýraznejšie preveril tvrdou strelou Sersen, ale hostia nepúšťali Bratislavčanov pred Koskinena a strely z diaľky nemohli ohroziť fínskeho brankára. 

 

V 50. min využili hostia presilovku piatich proti trom, keď sa od modrej presadil Čudinov. V tom čase už hral Slovan bez Štajnocha, ktorého so zranením museli odniesť z hracej plochy na nosidlách. Slovan sa snažil aspoň o čestný úspech, chýbala mu však presnosť v kombinácii i zakončení. V obrane navyše robil množstvo chýb a hráči budú chcieť na tento vianočný týždeň čo najskôr zabudnúť. V 59. min išiel Bartovič sám na Koskinena a upravil na konečných 1:6. SKA kontroloval hru a bez problémov dokráčal k trom bodom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona