KHL: Petrohrad vybral pre obete povodní už 5 miliónov rubľov

NETKY.SK • 7 Október 2013, 12:21 • 2 min
KHL: Petrohrad vybral pre obete povodní už 5 miliónov rubľov

PETROHRAD - Zástupcovia klubu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) SKA Petrohrad vyzbierali už päť miliónov rubľov (približne 114-tisíc eur) na pomoc obyvateľom Ďalekého východu zasiahnutých letnými povodňami.

slovakia

left justify in out

Pripojili sa tak k celonárodnej akcii, ktorej cieľom je zmierniť následky ničivého živlu v okolí mesta Chabarovsk. "Bolo pre nás veľmi dôležité zapojiť sa do kampane. Časť výnosu pochádza zo vstupného na zápas SKA Petrohrad - Amur Chabarovsk, ďalšie financie poskytli hráči a vedenie nášho klubu. Verím, že sa k nám pridajú aj ďalšie organizácie a obyvatelia Petrohradu," uviedol v správe na webe účastníka KHL jeho viceprezident Roman Rotenberg.

Ruský Ďaleký východ počas celého leta niekoľko týždňov bojoval s rekordnými povodňami, ktoré spôsobili výdatné zrážky pri hraniciach s Čínou. Záplavy spôsobila najmä rozvodnená rieka Amur, ktorej hladina bol v dôsledku silných dažďov najvyššie od 19. storočia. Voda ohrozovala aj najväčšie mesto v oblasti Chabarovsk so 600 000 obyvateľmi, ktoré leží na sútoku riek Amur a Ussuri. Situácia bola ešte horšia v meste Komsomoľsk na Amure. Povodne okrem Chabarovského kraja postihli aj susedné Jakutsko, Prímorie, Amursko a Židovskú autonómnu oblasť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona