KHL: Ofenzívu Slovana posilní Čech Kašpar, podpísal ročnú zmluvu

NETKY.SK • 20 August 2015, 13:37 • 2 min
KHL: Ofenzívu Slovana posilní Čech Kašpar, podpísal ročnú zmluvu

BRATISLAVA - Slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy Slovan Bratislava získal šesť dní pred štartom základnej časti KHL výraznú posilu do útoku.

slovakia

left justify in out

S podmienkami kontraktu súhlasil skúsený český krídelník Lukáš Kašpar. Platnosť jeho zmluvy so Slovanom ešte podlieha registrácii na centrálnej hráčskej matrike (CIB) v Moskve, informovala oficiálna webstránka "belasých".

 

Dvadsaťdeväťročný útočník, ktorý odohral väčšiu časť uplynulej sezóny v Jugre Chanty–Mansijsk, by mal za bratislavský klub prvýkrát nastúpiť v piatkovom prípravnom zápase na ľade HKM Zvolen. Fanúšikom Slovana by sa však mal predstaviť už vo štvrtok počas prezentácie tímu a spoločnej autogramiády v NC Centrál.

 

Kašpar vstúpil do profihokeja len ako sedemnásťročný v drese Litvínova, jeho kvality si veľmi rýchlo všimli aj skauti zo zámoria a v roku 2004 si ho z 1. kola draftu z celkového 22. miesta vybral klub NHL San Jose Sharks. V najlepšej súťaži sveta odohral počas dvoch sezón v drese "žralokov" dokopy 16 zápasov s bilanciou dva góly a dve asistencie. Vo farmárskej AHL si v 318 dueloch pripísal 170 kanadských bodov.

 

V ročníku 2009/2010 sa Kašpar rozhodol pre návrat do Európy, obliekal dresy Kärpätu Oulu, Barysu Astana, Donbassu Doneck a naposledy Jugry Chanty-Mansijsk, za ktorú nastúpil v minulom ročníku v 51 dueloch. V nich získal 32 bodov a stal sa druhým najproduktívnejším hráčom mužstva.

S českou reprezentáciou vybojoval Kašpar zlatú medailu na MS 2010, o dva roky neskôr pridal do zbierky aj bronz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona