KHL: Obranu HC Slovan posilnil český zadák Filip Novák

NETKY.SK • 5 September 2015, 11:23 • 2 min
KHL: Obranu HC Slovan posilnil český zadák Filip Novák

BRATISLAVA - Jediný slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Slovan Bratislava získal cennú posilu do obrany. Defenzívu "belasých" vystuží český zadák Filip Novák, ktorý s klubom z hlavného mesta SR podpísal zmluvu do konca sezóny.

slovakia

left justify in out

Ako informoval oficiálny web Slovana, kontrakt obsahuje klauzulu, na základe ktorej môže byť obranca po prvej reprezentačnej prestávke v prípade lukratívnej ponuky uvoľnený do iného mužstva. Novák má bohaté skúsenosti z KHL, je zlatým medailistom z MS 2010 a dvojnásobným viťazom Gagarinovho pohára. V tíme trénera Miloša Říhu zaujme miesto po Jurajovi Valachovi, ktorého vyradila z hry fraktúra nohy.

 

Od sezóny 2007/08 pôsobí Novák v Európe, predtým v zámorí odohral 260 zápasov v nižšej súťaži AHL. V NHL dostal šancu v 17 dueloch za Ottawu Senators a Columbus Blue Jackets. V KHL hrá od začiatku súťaže. Postupne pôsobil v Diname Riga, v dnes už neexistujúcom HC MVD Balašicha a potom päť rokov v Diname Moskva. Práve v drese moskovského klubu zažil 182 cm vysoký a 82 kg vážiaci obranca najlepšie časy v KHL, s mužstvom sa dvakrát tešil zo zisku Gagarinovho pohára. Na reprezentačnej úrovni odohral 45 zápasov, v roku 2010 spolu so svojím novým klubovým spoluhráčom zo Slovana Lukášom Kašparom bol členom národného tímu ČR, ktorý na MS v Nemecku získal zlaté medaily.

 

Bratislavčania prehrali v utorok na vlastnom ľade so Sibirom Novosibirsk 2:3. Pre Slovan to bola tretia prehra zo štvrtého domáceho duelu od štartu nového ročníka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies