KHL: O Gagarinov pohár bojujú už len víťazi divízií

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 12:53 • 2 min
KHL: O Gagarinov pohár bojujú už len víťazi divízií

MOSKVA - V Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) bude vo finále oboch konferencií bojovať o miestenku v záverečnej sérii o Gagarinov pohár kvarteto víťazov jednotlivých divízií po základnej časti.

slovakia

left justify in out

Najlepší tím po dlhodobej súťaži CSKA Moskva má v Západnej konferencii pred sebou náročnú prekážku v podobe SKA Petrohrad, ktorého maximom napriek vždy najvyšším cieľom bolo doteraz len konferenčné finále. Hokejisti CSKA prehrali v základnej časti len 11 stretnutí a nazbierali 139 bodov, v play-off potrebovali na prienik do 3. kola iba deväť duelov. Ich súper v dlhodobej súťaži nazbieral o 16 bodov menej, vo vyraďovačke si sériu proti Moskovčanom vybojoval v desiatich zápasoch. "Je ťažké povedať, kto je favorit série. Podľa mňa v play-off je to všetko vzácne vyrovnané. Vieme, že SKA hrá veľmi dobre v útoku. V tejto fáze súťaže už súperi nemajú výrazné slabiny. Nech vyhrá lepší," povedal útočný klenot CSKA Alexander Radulov.

 

Bez väčších problémov, podobne ako SKA a CSKA, sa do finále Východnej konferencie kvalifikovali Ak Bars Kazaň a Sibir Novosibirsk. Kazaň síce v základnej časti nazbierala viac bodov ako ich najbližší súper, no o kvalite mužstva z Novosibirska hovorí skutočnosť, že vyradilo obhajcu trofeje Metallurg Magnitogorsk. "Naše tohtosezónne vystúpenie ukazuje, že nie vo všetkých tímoch hráči hľadia najmä na peniaze. Ťaháme za jeden povraz a prejavuje sa to aj na výsledkoch," poznamenal obranca Igor Ožiganov zo Sibiru Novosibirsk.

 

Finále Západnej konferencie sa začne vo štvrtok 26. marca, na Východe o deň neskôr. Obe série sa hrajú na štyri víťazstvá, mená finalistov budú známe najneskôr 7. resp. 8. apríla. Finálová séria Gagarinovho pohára má naplánované termíny 11., 13., 15., 17., prípadne 19., 21. a 23. apríla.

Dvojice 3. kola play-off Gagarinovho pohára:

Západná konferencia (termíny 26. a 28., 30., marca, 1., prípadne 3. , 5. a 7. apríla):
CSKA Moskva - SKA Petrohrad

Východná konferencia (termíny 27., 29., 31. marca, 2., prípadne 4., 6. a 8. apríla):
Ak Bars Kazaň - Sibir Novosibirsk


fr;mj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies