KHL: Neporaziteľnosť belasých sa skončila vo štvrtom zápase v Kazani

NETKY.SK • 11 September 2014, 07:43 • 2 min
KHL: Neporaziteľnosť belasých sa skončila vo štvrtom zápase v Kazani

KAZAŇ - Hokejisti Slovana Bratislava si pripísali prvú prehru v novom ročníku KHL. V stredajšom záverečnom zápase v rámci úvodného tripu podľahli domácemu tímu AK Bars Kazaň 3:4, keď neudržali náskok 2:0 ani 3:2. Zverenci trénera Rostislava Čadu tak prvýkrát v sezóne vyšli bodovo naprázdno, po štyroch vystúpeniach majú na konte deväť bodov.

slovakia

left justify in out

Hostia si vďaka skvelým individuálnym akciám Ladislava Nagya a Matta Murleyho rýchlo vypracovali dvojgólový náskok, no ešte v prvej tretine oň prišli, keď sa v priebehu 43 sekúnd o vyrovnanie postarali obrancovia Zijat Pajgin a Jevgenij Medvedev. V druhom dejstve mohol vrátiť slovenskému účastníkovi KHL vedenie kapitán Milan Bartovič, trestné strieľanie však nepremenil. Podarilo sa to až v 45. minúte Michalovi Vondrkovi po výbornej prihrávke Žigu Jegliča. Aj tento náskok ale Slovan trestuhodne premárnil, domáci gólmi Janneho Pesonena v 52. minúte a Michaila Varnakova v 57. minúte otočili skóre a tešili sa z víťazstva.

"Belasí" majú teraz v nadnárodnej súťaži trojdňovú prestávku, po nej ich čaká séria štyroch stretnutí na domácom ľade. Odštartujú ju v nedeľu 14. septembra o 17.00 h duelom s Torpedom Nižnij Novgorod, v Slovnaft aréne ďalej narazia na Severstaľ Čerepovec, CSKA Moskva a Medveščak Záhreb.

 

AK Bars Kazaň - Slovan Bratislava 4:3 (2:2, 0:0, 2:1)

 

Góly: 17. Pajgin (Kosticyn, Mirnov), 18. Medvedev (Petrov, Azevedo), 52. Pesonen (Pajgin), 57. Varnakov - 10. Nagy (Nedorost), 12. Murley (Sigalet), 45. Vondrka (Jeglič). Rozhodovali: Bulanov, Sojin - Misjur, Raming, vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

AK Bars Kazaň: Nilsson - Medvedev, Musin, Nikulin, Kornejev, Pajgin, Heshka, Denisov, Rylov - Möller, Burmistrov, Varnakov - Malychin, Mirnov, S. Kosticyn - K. Petrov, Azevedo, Pesonen - Lukojanov, Svitov, Obuchov

Slovan Bratislava: Backlund - Sersen, Baranka, Starosta, Sigalet, Brejčák, Mihálik - Nagy, Nedorost, Vondrka - Netík, Surový, Hudáček - Murley, Tičar, Bartovič - Jeglič, White, Ölvecký


1. tretina
Po úvodných oťukávacích minútach ako prvý pohrozil v 6. minúte Azevedo, brankára Backlund bol ale na mieste. Slovanisti sa postupne osmelili do útoku a v ôsmej minúte prvýkrát na dlhší čas zavreli domácich v ich obrannom pásme. Vzápätí sa preháčkoval až pred brankára Nilssona Murley, bekhendom nedokázal zakončiť dôraznejšie aj kvôli držaniu Lukojanova. "Belasí" jeho faul potrestali, Nagy predviedol v presilovke fantastický slalom cez celé klzisko, pri ktorom prešiel cez štyroch súperových hráčov a vychutnal si aj Nilssona - 0:1. Hráči Kazane sa nestihli ani poriadne otriasť a už sa v ich sieti trepotal druhý kúsok, 79 sekúnd po úvodnom zásahu zvýšil na 2:0 po ďalšej parádnej individuálnej akcii Murley, ktorý vymietol ľavý horný roh domácej bránky. Následne Čadovi zverenci v presilovke zatlačili domácich, strely Baranku či Surového sa ale neujali. A to ich mohlo mrzieť, pretože Kazaň sa prebrala k životu a v priebehu 43 sekúnd zrovnala skóre. Najprv Nagy neustrážil Pajgina, ktorý po pase Mirnova namieril presne medzi betóny Backlunda, a vzápätí upravil na 2:2 ďalší obranca Medvedev, keď k nemu nestačil už prikorčuľovať Netík.

2. tretina
Druhá tretina odštartovala presilovkou Kazane, v ktorej Backlund zneškodnil nebezpečnú strelu Mirnova z medzikružia. V oslabení potom vystihol prihrávku domácich na modrej čiare Bartovič a Nikulin ho musel faulovať, aby zastavil jeho brejk. Rozhodcovia nariadili trestné strieľanie, kapitán Slovana skúšal forhendovú kľučku, no stroskotal na pravom betóne Nilssona. Vzápätí sa Netík pri rýchlom prečíslení 3 na 2 natlačil až k bránke, o zakončenie ho obral háčik Nikulina. Hra mala v týchto momentoch rýchly spád, šance sa rodili na oboch stranách. V polovici stretnutia Lukojanov a Varnakov v dobrých pozíciach neprekonali Backlunda, v 32. minúte zasa Hudáčkova delovka spomedzi kruhov iba tesne minula domácu bránku. Tím z Tatarstanu mal v závere tretiny hernú prevahu, ale bez gólového efektu.

3. tretina
V tretej časti najprv hostia nevyužili presilovku, po jej uplynutí sa spoza bránky natlačil pred bránku hostí Petrov, no neuspel rovnako ako z dorážky Möller. V 45. minúte sa slovanisti opätovne dostali do vedenia. Jeglič vyviezol puk z obranného pásma, predral sa po pravom krídle a od mantinelu poslal ako na zlatom podnose puk na Vondrku, ktorý nemal problém zblízka zakončiť do odkrytej bránky - 2:3. Kazaň po tomto momente vrhla všetky svoje sily do útoku, dobrú šancu mal Nikulin, no vyrovnať sa podarilo až Pesonenovi, ktorý zostal v 52. minúte úplne sám pred kruhmi a Backlund bol proti jeho strele do ľavého vinkľa bezmocný. Domáci dostali krídla a v 57. minúte poslal Kazaň prvýkrát do vedenia Varnakov, ktorý zamotal hlavu Barankovi aj Sersenovi a spoza bránky na dvakrát pretlačil puk za Backlunda - 4:3. Záverečná snaha slovanistov už bola márna, nepomohla im záverečná power play bez brankára. Prvýkrát v sezóne tak vyšli bodovo naprázdno.

Rostislav Čada, tréner Slovana (zdroj: hcslovan.sk): "Myslím si, že sme videli rýchly a bojovný zápas, v ktorom dobre hrali obrany a útoky oboch tímov. My sme zápas stratili v dvoch rovnakých situáciách, kedy sme inkasovali po sebe rýchle dva góly, čo rozhodlo o výhre domácich."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies