KHL: Nazarov možným nástupcom Bykova v Petrohrade

NETKY.SK • 19 Jún 2015, 13:00 • 2 min
KHL: Nazarov možným nástupcom Bykova v Petrohrade

PETROHRAD - Jedným z možných nástupcov Viačeslava Bykova na trénerskom poste v klube Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) SKA Petrohrad je kontroverzný Andrej Nazarov.

slovakia

left justify in out

Informujú o tom viaceré ruské médiá. Štyridsaťjedenročný niekdajší útočník v súčasnosti vedie kazašský Barys Astana, predtým trénoval v tímoch Donbas Doneck, Severstaľ Čerepovec, Viťaz Podoľsk či Traktor Čeľabinsk. Podľa kazašského portálu Yvision v prípade, ak Nazarov skutočne odíde do Petrohradu, jeho miesto zaujme Jevgenij Koreškov. Ten sa stal novým členom realizačného tímu Barysu začiatkom júna. Jeho starší brat Alexander je prezidentom klubu.

Päťdesiatštyriročný odborník Bykov strávil na lavičke SKA Petrohrad iba jednu sezónu, v ktorej sa mu podarilo prelomiť sériu neúspechov tohto mužstva v play-off KHL. Mesto na Neve napriek najvyšším ambíciám nikdy nezískalo cennú trofej, všetko zmenil až príchod Bykova a SKA Petrohrad vybojoval Gagarinov pohár. Bykov v minulosti dlhodobo viedol ruskú reprezentáciu, s ktorou dosiahol dva tituly majstrov sveta v rokoch 2008 a 2009. Konkurenčnú Ufu priviedol ku Gagarinovmu poháru, viedol aj CSKA Moskva. V sezónach 2012/2013 a 2013/2014 pracoval ako konzultant pri poľskom národnom mužstve. 

 

Jevgenij Koreškov má za sebou bohatú kariéru, hral za Ladu Togliatti, Metallurg Magnitogorsk, Sibir Novosibirsk, Severstaľ Čerepovec, Mečeľ Čeľabinsk či švajčiarske Martigny. Za reprezentáciu Kazachstanu nastúpil na dvoch olympijských turnajoch a ôsmich majstrovstvách sveta. Od roku 2007 sa venuje trénerskej kariére, pracoval aj pri ruských mládežníckych reprezentáciách. 

 

Spomienky na bratov Koreškovovcov majú aj slovenskí hokejisti. Keď bola na ľade ich formácia, musela sa mať obrana SR vždy na pozore. Jevgenij hral proti výberu SR už na podujatí C-kategórie majstrovstiev sveta v Spišskej Novej Vsi a Poprade v roku 1994. Tiež bol v tíme Kazachstanu, ktorý na zimných olympijských hrách v japonskom Nagane 1998 vyhral nad Slovenskom 4:3 a postúpil do hlavnej fázy turnaja. Koreškov dal vtedy dokonca jeden z gólov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies