KHL: Návrat Spartaka Moskva oznámia 21. apríla

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 15:31 • 2 min
KHL: Návrat Spartaka Moskva oznámia 21. apríla

MOSKVA - Návrat Spartaka Moskva do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) oznámia 21. apríla v rámci slávnostného večera pri príležitosti 80. výročia vzniku spomenutej športovej organizácie operujúcej v mnohých odvetviach. Pre R-Sport to predznamenal prezident Ruského olympijského výboru (OKR) Alexander Žukov. Klub vynechal túto sezónu nadnárodnej súťaže pre finančné problémy.

slovakia

left justify in out

Hokejový Spartak Moskva mal ťažkosti od decembra 2013, keď jeho hlavný sponzor Investbank prišiel o bankovú licenciu. Klub si požičal financie od vedenia KHL a predmetnú sezónu ešte dohral. Napriek snahe funkcionárov sa však nepodarilo zabezpečiť rozpočet na súťažný ročník 2014/2015.

 

Vlani v decembri vyvstalo, že novými sponzormi Spartaka Moskva budú partneri a investori klubu HC Lev Praha, ktorý takisto nevykazuje činnosť. Informovala o tom ruská agentúra Tass. Spartak Moskva údajne zároveň podporí spoločnosť Volga Group, ktorá patrí šéfovi výboru riaditeľov Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Gennadijovi Timčenkovi. V tejto firme po ukončení svojho pôsobenia na poste šéfa organizačného výboru zimných olympijských hier 2014 v Soči pracoval aj terajší šéf KHL Dmitrij Černyšenko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies