KHL: Najvyšší triumf Slovana v sezóne, zdolal Novokuzneck

NETKY.SK • 1 December 2014, 21:31 • 2 min
KHL: Najvyšší triumf Slovana v sezóne, zdolal Novokuzneck

BRATISLAVA - Hráči Slovana Bratislava uspeli v pondelkovom domácom súboji Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), keď tím Metallurg Novokuzneck zdolali 5:0.

slovakia

left justify in out

"Belasí" sa po opatrnom úvode zahryzli do súpera a skóre v ich prospech postupne narastalo. Do streleckej listiny sa zapísali V. Nedorost, Tičar, Baranka, Bartovič a Murley. V bránke Slovana sa po dlhšej odmlke predstavil Jaroslav Janus a po necelom mesiaci si pripísal druhú tohtosezónnu "nulu". Viac ako dva góly strelili Bratislavčania prvýkrát od 1. novembra, viac ako štyri od 24. októbra. Bratislavský tím dosiahol najvyššie víťazstvo v tejto sezóne.


V aktuálnom ročníku majú "belasí" na svojom konte z 33 duelov dovedna 43 bodov so skóre 73:80, Novokuzneck nazbieral o 12 bodov menej. Po pondelku figurujú Bratislavčania na 11. mieste tabuľky Západnej konferencie. Za 8. priečkou znamenajúcou prienik do play-off zaostáva Slovan o päť bodov. 
V pondelok zverenci trénera Petriho Matikainena ukončil štvorzápasovú šnúru domácich duelov, v stredu nastúpia v Soči proti nováčikovi KHL a v piatok v Moskve na ľade miestneho Dinama. 

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - pondelok: 

Slovan Bratislava - Metallurg Novokuzneck 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Góly: 14. V. Nedorost (Š. Ružička, L. Nagy), 27. Tičar (Jeglič), 33. Baranka (V. Nedorost), 40. Bartovič (Surový), 51. Murley (L. Nagy) 
Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Anisimov, Cyplakov - Aľošin, Balodis (všetci Rus.), 7441 divákov 

Zostavy: 
Slovan: Janus - Štajnoch, Sigalet, J. Brejčák, Baranka, Sersen, Starosta, Luža - Surový, Murley, Bartovič - L. Nagy, V. Nedorost, Š. Ružička - Netík, Tičar, Jeglič - A. Šťastný, Bližňák, Ölvecký 
Novokuzneck: Chakimov (33. Sorokin) - Zotov, Fairchild, Dorofejev, Kuklev, Kamalov, Kanarskij, Gavrilyčev, Belochvostikov - Romanov, Stoa, Maľcev - A. Galimov, Malinovskij, Komaristyj - Plotnikov, Garifulin, Skladničenko - Kosourov, O'Brien, Kurepanov 

Po opatrnom úvode z oboch strán s pribúdajúcim časom prvej tretiny preberal iniciatívu domáci Slovan, no kapitán Bartovič trafil v úniku len ľavú žŕdku, Murley iba brankára Chakimova takisto ako neskôr Jeglič i Luža. Skóre duelu otvoril v 14. min V. Nedorost presnou strelou z uhla do hornej časti bránky - 1:0. 
V druhej časti boli domáci ešte nebezpečnejší ako v prvej tretine. Druhý gól pridal Tičar po nádhernej kombinácii s krajanom Jegličom a tretí v presilovke delovkou od modrej čiary Baranka. O štvrtý presný zásah sa po úniku po ľavej strane postaral 4 sekundy pred druhou sirénou kapitán Bartovič. 
Slovan si už v tretej časti nenechal ujsť víťazstvo a jeho piaty gól dal v presilovej hre Murley. 

Hlasy: 
Petri Matikainen (tréner Slovana): "Mali sme teraz náročné obdobie, počas ktorého sme len veľmi ťažko dávali góly. Som rád, že chalani to vydržali. Verili sme, že nepriaznivú sériu zlomíme. Dobre sme korčuľovali, bránili aj hrali v útoku. Ukázali sme fanúšikom, že sme to ešte nezabalili a bojujeme ďalej." 

German Titov (tréner Novokuznecka): "Gratulujem domácim k triumfu. V úvode sme hrali veľmi dobre, ale nepremenili svoje šance. Potom sme inkasovali a v druhej časti mal Slovan prevahu a pridal ďalšie tri góly. My sme neskórovali, a tak sa nedá víťaziť." 

Jaroslav Janus (brankár Slovana): "Teší ma najmä to, že naša hra bola dnes fantastická. Myslím si, že chalani si schuti zahrali a fanúšikovia si vychutnali všetky góly v súperovej sieti. Veľmi nám to po psychickej stránke pomôže do ďalších duelov." 

Ivan Baranka (obranca Slovana): "Ideálne by bolo, keby sme sa rozbehli vpredu aj vzadu. Nie je dôležité, kto dá gól, ale kiež by nám to padalo aspoň tak, ako dnes." 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona