KHL: Nagy podpísal so Slovanom Bratislava dvojročný kontrakt

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 17:24 • 2 min
KHL: Nagy podpísal so Slovanom Bratislava dvojročný kontrakt

BRATISLAVA - Hokejový útočník Ladislav Nagy spečatil v pondelok dohodu so slovenským účastníkom KHL Slovanom Bratislava.

slovakia

left justify in out

S vedením klubu sa dohodol na avizovanom dvojročnom kontrakte, "belasý" dres tak bude obliekať do 30. apríla 2016.
     

Tridsaťštyriročný korčuliarsky i technicky dobre vybavený krídelník bol oporou národného tímu na MS v bieloruskom Minsku, kde nastupoval v prvom útoku spolu s už bývalým lídrom "belasých" Miroslavom Šatanom. V siedmich zápasoch strelil štyri góly a spolu s Michelom Miklíkom a Tomášom Tatarom bol najlepším kanonierom Slovenska.
     

Nagy odštartoval uplynulú sezónu v drese HC Košice, odkiaľ koncom novembra putoval do Jokeritu Helsinki. V oboch pôsobiskách sa mu darilo, v extralige nazbieral v 22 dueloch 23 bodov (9+14), vo Fínsku v 34 zápasoch 32 (12+20).
     

Kariéru odštartoval v roku 1995 v Košiciach, no po troch sezónach zamieril za Atlantik, keď ho v 7. kole z celkového 177. miesta draftovalo St. Louis. Za "Blues" odohral svoje prvé dva ročníky v NHL, no najlepšie roky zažil v drese Phoenixu Coyotes. Celkovo odohral v profilige 435 duelov základnej časti, v ktorých strelil 115 gólov a pridal 196 asistencií. V 18 zápasoch play off zaznamenal štyri body. V roku 2008 sa vrátil na "starý kontinent", kde si vyskúšal KHL, či švédsku najvyššiu súťaž.
     

Počas reprezentačnej kariéry získal bronz na juniorskom šampionáte v sezóne 1998/1999 a vo vitríne má aj zlato z Göteborgu 2002 a bronz z Helsínk 2003. Celkovo štartoval na dvoch juniorských a šiestich seniorských svetových šampionátoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona