KHL: Nagy nevie, čo je za jeho produktivitou proti Záhrebu

NETKY.SK • 27 September 2014, 12:04 • 2 min
KHL: Nagy nevie, čo je za jeho produktivitou proti Záhrebu

ZÁHREB - Hokejový Slovan Bratislava môže ďakovať za ukončenie päťzápasovej série bez víťazstva okrem kolektívneho výkonu aj kanonierovi Ladislavovi Nagyovi. Košičan troma gólmi rozhodol v piatok o víťazstve belasých na ľade Medveščaku Záhreb 3:1. Bratislavčania odplatili súperovi domácu prehru zo stredy 1:4.

slovakia

left justify in out

Nagyovi sa proti Medveščaku v tejto sezóne darí, stal sa z neho špecialista na súboje s chorvátskym súperom. V prvom vzájomnom dueli dosiahol hetrik, v druhom strelil jeden gól a v piatok opäť tri. Celkovo dal v ročníku už desať gólov.

 

"Neviem, čím to je, no v zápasoch proti Záhrebu mi to tam jednoducho padá. Ďalšie tri góly ma tešia, o to viac že sme vyhrali za tri body," uviedol na klubovom webe Nagy a pokračoval: "Vedeli sme, že nás čaká náročné stretnutie, no verili sme si a do zápasu sme išli s tým, že si domov chceme odniesť všetky body. Sme radi, že sa to aj podarilo. Bojovali sme 60 minút, celý tím hral veľmi zodpovedne. Škoda, že sme nevyužili niekoľko ďalších vyložených šancí, ktoré sme si dokázali utvoriť." 

 

Nagya nezastavilo v piatok ani zranenie, domáci obranca Andrew Hutchinson ho v 50. min tvrdo poslal na bránkovú konštrukciu a rozbil mu hlavu. Bol to zlomový moment stretnutia. Lekári dali slovenského krídelníka dokopy a on strelil v dlhej presilovke víťazný gól. V závere pridal do prázdnej bránky ešte jeden a skompletizoval hetrik. 

 

Nový tréner Slovana Petri Matikainen sa tešil na lavičke z prvého víťazstva. Jeho zverenci boli v zápase aktívni, zmeny v zostave sa vyplatili. V bránke dostal príležitosť namiesto Backlunda Jaroslav Janus a bol pre svoj tím oporou. "Teší nás, že odchádzame s tromi bodmi. Čo sme im doma požičali, sme si vzali späť. Hrali sme útočne, mali sme dosť šancí, domácich držal skvelý gólman Brust. Aj Medveščak mal zopár šancí, ktoré sme, myslím si, s prehľadom vyriešili. Pozitívne je, že sme dostali len jeden gól, treba tiež stavať na dobrej defenzíve z tohto zápasu," tvrdil na klubovom webe Jaroslav Janus a útočník Tomáš Surový ho doplnil: "Boli sme aktívnejší ako súper, hrali sme kompaktnejšie ako tím. Zápas to bol náročný, z obidvoch strán sa hralo dosť do tela. Víťazstvo sme potrebovali ako soľ. Som rád, že to vyšlo. Verím, že nás to naštartuje do nasledujúcich zápasov a na naše konto budú pribúdať ďalšie víťazstvá." 

 

Slovan čakajú po návrate zo Záhrebu dva domáce duely proti Dinamám. Najskôr v pondelok privítajú minské a potom o dva dni neskôr rižské. "Verím, že ďalší zápas pred domácim publikom, ktoré je našou veľkou oporou, nám vyjde a do tabuľky si pripíšeme tri body aj v Slovnaft Arene," vyslovil želanie Jaroslav Janus. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona