KHL: Na Švéda Hedberga hádzali fanúšikovia Spartaka Moskva banány

NETKY.SK • 14 Január 2016, 13:06 • 2 min
KHL: Na Švéda Hedberga hádzali fanúšikovia Spartaka Moskva banány

MOSKVA - Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) vyšetruje rasistický incident fanúšikov Spartaka Moskva.

slovakia

left justify in out

Tí počas stredajšieho duelu s Medveščakom Záhreb (1:4) hodili dva banány smerom k švédskemu útočníkovi hostí čiernej pleti Edwinovi Hedbergovi.

"Neviem, čo na to povedať. Takéto veci by sa nemali stávať, ale bohužiaľ sa dejú. Je to moja druhá sezóna v KHL, no takéto niečo sa mi stalo prvýkrát," citovala 21-ročného Hedberga ruská agentúra R-Sport.

 

Viceprezident Spartaka a niekdajší víťaz Stanleyho pohára s Coloradom Avalanche Valerij Kamenskij uviedol, že klub sa snaží identifikovať páchateľa: "Incidenty takéhoto druhu sú v hokeji nezvyčajné, takže je nutné ich okamžite a s plnou vážnosťou zastaviť. Musíme zistiť, kto to urobil a zakázať mu vstup na hokejové zápasy."

 

Vedenie KHL prípad vyšetruje a označilo ho za neprípustný. "Po objasnení všetkých podrobností tohto incidentu KHL prijme príslušné rozhodnutie v súlade s predpismi," píše sa v stanovisku ligy.

 

V Rusku doteraz nezaznamenali rasistické prejavy na hokejových stretnutiach, hoci krajina už dlho bojuje s rasizmom na futbalových štadiónoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies