KHL: Němec, Vrána a Engren z Leva do Atlantu, Granani zatiaľ bez zmluvy

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 11:22 • 2 min
KHL: Němec, Vrána a Engren z Leva do Atlantu, Granani zatiaľ bez zmluvy

PRAHA - Český hokejový klub HC Lev Praha pokračuje vo výpredaji hráčov. V stredu jeho štruktúry opustili obranca Ondřej Němec, útočník Petr Vrána a brankár Atte Engren, všetci traja budú v nasledujúcej sezóne pôsobiť v Atlante Mytišči. Športový riaditeľ Rašid Chabibulin zároveň po obojstrannej dohode rozviazal kontrakt s kanadským bekom Marcom-Andrem Gragnanim. Informuje oficiálna stránka tímu.

slovakia

left justify in out

Atlant tak získal cenné posily. Tridsaťročný zadák Němec pôsobil v Leve od sezóny 2012/13. Vlani za klub odohral 51 duelov základnej časti, v ktorých nazbieral 19 bodov (3+16), v 22 stretnutiach úspešného play off pridal ďalších desať bodov (3+7). V minulosti obliekal dresy Severstaľu Čerepovec, Karlových Varov a Vsetína. Na konte má aj zlatú medailu z MS 2010 a bronz zo šampionátov v rokoch 2011 a 2012.

 

O rok mladší center Vrána bol v pražskom klube taktiež od sezóny 2012/13, v tej uplynulej zaznamenal dokopy 35 bodov v 72 zápasoch. V KHL si urobil meno v Amure Chabarovsk, za ktorý hral v ročníku 2011/12 a v 46 dueloch nazbieral 43 bodov (19+24). Na konte má aj 16 stretnutí v NHL v drese New Jersey (1+0). Fínsky gólman Engren prišiel do Leva vlani a zaznamenal 14 štartov s bilanciou 2,30 gólu na zápas a 90,1-percentnou úspešnosťou zásahov.

 

Dvadsaťsedemročný bek so skúsenosťami z NHL a AHL Gragnani je zatiaľ bez nového zamestnávateľa.

 

Definitíva okolo neúčasti Leva v budúcej sezóne KHL pre finančné problémy padla v utorok popoludní. Viacerí kľúčoví hráči si našli pôsobisko hneď po jej oznámení. Noví zamestnávatelia prebrali ich zmluvy, či už na základe finančnej kompenzácie alebo inej dohody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies