KHL: Němca i Novotného krach Leva zaskočil, alternatívu nemajú

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 15:15 • 2 min
KHL: Němca i Novotného krach Leva zaskočil, alternatívu nemajú

PRAHA - Aj keď sa o finančných problémoch HC Lev Praha hovorí už dlhšie, tohtotýždňová správa o pravdepodobne úplnom krachu ostatného finalistu Gagarinovho pohár poriadne zaskočila fanúšikov, ale aj hokejistov.

slovakia

left justify in out

Veľmi ťažko hľadal v stredu večer slová Ondřej Němec, výrazná defenzívna opora pražského klubu. "Zatiaľ je to neoficiálna informácia. Všetci niečo vieme, ale kto vie, možno to dopadne inak. Keď sa to takto skončí, bude to športová tragédia. Pre KHL a hlavne pre Lev. Za dva roky v Česku sme si vybudovali meno a naposledy sa prebojovali až do finále play-off. Je to smutné ...," cituje 30-ročného rodáka z Třebíča portál iSport.cz. Ondřej Němec priznal, že pred predĺžením zmluvy s HC Lev Praha zmietol zo stola lukratívne ponuky z iných mužstiev. "Je to pre mňa šok. Keby takáto situácia nastala pred mesiacom, bolo by to trochu jednoduchšie. Majitelia klubu aj manažér ma však stále uisťovali, že budeme hrať ďalej," dodal majster sveta z Nemecka 2010.

 

Sklamaný je aj kapitán úspešného kolektívu z predchádzajúcej sezóny, útočník Jiří Novotný. Rodák z Pelhřimova si myslí, že odchod Leva z KHL bude veľká škoda najmä pre fanúšikov. "Bude to ťažké aj pre hráčov, trénerov či ďalšie osoby, ktoré sa starajú o chod klubu. Je to hrozné ..., " poznamenal pre iSport.cz 30-ročný hokejista. Rovnako ako Němec nemá ani Novotný predstavu, kam zamieri v prípade potvrdenia zlých správ o krachu HC Lev. "Niečo budem musieť vymyslieť. Je to stále všetko veľmi čerstvé. Uvidíme, čo sa dozvieme v pondelok," doplnil Novotný. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies