KHL: Mizéria Slovana trvá, doma prehral s Atlantom

NETKY.SK • 23 Január 2015, 07:17 • 2 min
KHL: Mizéria Slovana trvá, doma prehral s Atlantom

BRATISLAVA - Hráči Slovana Bratislava neuspeli vo štvrtkovom domácom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), tímu Atlant Mytišči podľahli 4:5.

slovakia

left justify in out

"Belasí" v súboji otočili z 0:2 na 3:2, neskôr viedli aj 4:3. Pred vlastnými fanúšikmi prehral Slovan už siedmy duel za sebou, naposledy sa z úspechu tešil 15. decembra proti Jokeritu Helsinki. 

 

Štvrtkový duel sledovalo na tribúnach 7574 divákov, čo je historicky najnižšia návšteva na domácom súboji Slovana v KHL. Doterajším minimom bolo 7719 v novembrovom súboji proti Viťazu Podoľsk. 

Slovan dostal v úvode duelu dva rýchle góly a Janusa v bránke nahradil 19-ročný mladík Baroš, ktorý si pripísal premiérový štart v KHL. Domácim sa presnými zásahmi L. Nagya a L. Hudáčka podarilo vyrovnať a v úvode III. tretiny naklonil misky váh na stranu domácich druhým gólom v zápase L. Nagy. Vzápätí však vyrovnal A. Juňkov. Aj na presilovkový zásah Murleyho odpovedali hostia pohotovo - o sedem sekúnd neskôr vyrovnal Sošnikov. Domácu mizériu Slovana podčiarkol hosťujúci gól v 57. min opäť z hokejky Sošnikova. Aspoň predĺženie mohol pre domáci tím vybojovať L. Hudáček, ale nepremenil trestné strieľanie. 

 

V tejto sezóne má Slovan na svojom konte z 50 duelov dovedna 57 bodov so skóre 118:145, Atlant Mytišči nazbieral o šesť bodov viac. Po štvrtku strácajú Bratislavčania na 8. priečku znamenajúcu prienik do play-off desať bodov. 

 

Vo štvrtok odohral Slovan posledný štvrtý domáci duel za sebou, nezískal v nich ani bod. Po víkendovom Zápase hviezd KHL, ktorý sa uskutoční v Soči a je bez slovenského zastúpenia, sa najbližšie predstavia "belasí" v stredu 28. januára na ľade silného Petrohradu. Bude to prvý duel v sedemzápasovej sérii u súperov. Doma najbližšie nastúpi Slovan až v stredu 18. februára proti Rige. 

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - štvrtok: 

Slovan Bratislava - Atlant Mytišči 4:5 (1:2, 1:0, 2:3) 
Góly: 19. L. Nagy (Sersen, Murley), 37. L. Hudáček (L. Nagy, Sersen), 44. L. Nagy (L. Kozák), 52. Murley (Barker, L. Hudáček) - 6. Taratuchin (Jarullin), 7. Šmeľov (Potapov), 44. A. Juňkov (Leščenko), 52. Sošnikov (Korobov), 57. Sošnikov 
Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Vasiliev, Kadyrov - Parfionov, Sysujev (všetci Rus.), 7574 divákov 
Zostavy: 
Slovan: Janus (7. Baroš) - Sersen, Starosta, Štajnoch, Barker, J. Brejčák, L. Kozák, V. Mihálik - L. Hudáček, Murley, L. Nagy - Netík, Tičar, Jeglič - Kudrna, Surový, P. White - Ölvecký, A. Šťastný, M. Lunter - Dominik Rehák 
Mytišči: Engren - Gilroy, Korobov, Novopašin, Sorokin, Jarullin, Ťuľapkin, Babčuk - Šmeľov, Potapov, Sošnikov - Černov, Bodrov, Chlopotov - Viačeslav Kozlov, Taratuchin, Levickij - A. Juňkov, Voronin, Leščenko - Jekimovs 
 

V 6. min sa pred Janusom ocitol nekrytý Taratuchin a otvoril skóre. Vzápätí Šmeľov ľahkou strelou spoza ľavého kruhu zvýšil na 2:0 pre hostí a Janusa v bránke nahradil Baroš, ktorý absolvoval premiéru v KHL. Mladý gólman previedol niekoľko pekných zákrokov a držal Slovan nad vodou. Necelé dve minúty pred prvou sirénou skorigoval v presilovke L. Nagy, ktorého pokus sa dokotúľal do súperovej bránky. 

 

V celej druhej časti mali prevahu hráči hostí, no Baroš za svoj chrbát nepustil ani jeden puk. V presilovke si L. Nagy urobil z defenzívy Atlantu "trhací kalendár", keď s pukom krúžil dlho v útočnom pásme, ale nedokázal ho dostať za Engrena. Pred koncom II. tretiny však unikol po pravom krídle, prihrávkou popred bránku súpera našiel L. Hudáčka a ten aj so šťastím gólovo zakončil pod hornú žŕdku - 2:2. 

 

V 44. min si s pokusom obrancu L. Kozáka od modrej čiary Engren poradil, ale pozorný L. Nagy sa zmocnil puku a gólom do čiastočnej odkrytej bránky poslal Slovan prvýkrát do vedenia - 3:2. Už o 28 sekúnd neskôr vyrovnal A. Juňkov, ktorého pred Barošom našiel zadovkou Leščenko. Ďalší gól bratislavského mužstva pridal v presilovke Murley, ale už o 7 sekúnd upravil na 4:4 Sošnikov. Ten istý hráč skóroval v 57. min na 5:4 pre Atlant Mytišči. Libor Hudáček potom nepremenil trestné strieľanie a do konca zápasu sa už skóre nezmenilo ani pri power-play 

Hlasy: 
Ladislav Nagy (útočník Slovana): "Vedieme 4:3 a hneď dostaneme gól. Tak sa nedá hrať, nemám slov. Je to neuveriteľné. Neviem povedať, v čom je problém. Prehrali sme a ideme ďalej." 

Samuel Baroš (brankár Slovana): "Bol to pre mňa taký krst ohňom. Keď mi tréner povedal, že idem chytať, nebol som nervózny, ale rád. Veľmi ma tento duel mrzí, veď sme dvakrát dali gól a dvakrát som vzápätí inkasoval." 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona