KHL: Medveščak povedie Američan so skúsenosťami z AHL Chuck Weber

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 12:42 • 2 min
KHL: Medveščak povedie Američan so skúsenosťami z AHL Chuck Weber

ZÁHREB - Chorvátsky klub Medveščak Záhreb povedie v budúcej sezóne KHL americký hokejový tréner Chuck Weber.

slovakia

left justify in out

Po 15-tich ročníkoch, ktoré strávil na striedačkách zámorských tímov v nižších súťažiach, ho čaká prvý zahraničný angažmán v Európe. 
     

"Ponuku Medveščaku som prijal pre výzvu pôsobiť v KHL, ktorú považujem za jednu z najlepších líg na svete. Sú tu ľudia, o ktorých som počul veľa pozitívneho rovnako ako aj o fanúšikoch. Teším sa na príchod do pekného mesta," citoval oficiálny web Medveščaku Weberove slová.
     

Pre štyridsaťjedenročného kormidelníka bude Medveščak prvou zahraničnou výzvou v doterajšej trénerskej kariére. "Mnoho mojich bývalých kolegov pracuje v Európe. Kontaktoval som ich za účelom získania užitočných informácií. Všeobecne som sa už oboznámil so súťažou aj s hrou mužstva. Určite si pozriem ešte záznamy zápasov z uplynulej sezóny," dodal nový šéf záhrebskej striedačky.
     

Weber začal v nižších zámorských súťažiach vo funkcii asistenta. Neskôr prevzal v ECHL Cincinnati Cyclones, v ktorom pôsobil štyri roky. Od sezóny 2010/2011 prevzal v AHL Rochester Americans a ďalšie dva roky viedol v rovnakej súťaži San Antonio Rampage. Neskôr v klube vykonával aj funkciu riaditeľa pre hokejové operácie. 
     

V minulej sezóne pôsobil v Medveščaku aj slovenský obranca Ivan Švarný, ktorého však získal tréner Ľubomír Pokovič do Dinama Minsk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona