KHL: Marcel Hossa verí, že Riga ukradne body Slovanu

NETKY.SK • 16 Október 2013, 12:17 • 2 min
KHL: Marcel Hossa verí, že Riga ukradne body Slovanu

RIGA - Hokejisti Slovana Bratislava majú už vo štvrtok šancu predĺžiť štvorzápasovú domácu víťaznú sériu v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), no v Slovnaft aréne ich čaká tretí tím tabuľky Západnej konferencie Dinamo Riga. Lotyšskému tímu sa darí, v piatich októbrových dueloch triumfoval štyrikrát.

slovakia

left justify in out

Rižania naposledy doma zdolali Metallurg Magnitogorsk 3:2 po predĺžení, gólom a asistenciou sa na tomto úspechu podieľal druhý najproduktívnejší hráč klubu v KHL Slovák Marcel Hossa. "Najdôležitejšie je, že sme ako tím získali body do tabuľky. Hráča však určite povzbudia aj kanadské body. Sezóna je náročná a dlhá, preto to nepreceňujeme. Ideme od zápasu k zápasu," povedal 32-ročný krídelník pri odlete z Rigy do Bratislavy a doplnil: "Proti Slovanu to nebudeme mať ľahké, pretože je veľmi dobre rozbehnutý a začal vyhrávať. Navyše je doma, takže to budeme mať ešte náročnejšie pred slovenským publikom."

Štvrtkový duel na Slovensku nepovažuje Marcel Hossa za výnimočný, aj keď pre neho to bude mierne špecifický duel. "Špeciálne to bude len tým, že sa hrá doma a mám tam dosť kamarátov. Možno príde na zápas aj nejaká moja rodina. V každom prípade sa sústredíme na náš výkon a veríme, že nejaké body Slovanu ukradneme," pokračoval skúsený útočník pred duelom v Slovnaft aréne. 

Marcel Hossa je spokojný so vstupom svojho mužstva do sezóny 2013/2014. Dinamo Riga má zo šestnástich duelov na svojom konte 29 bodov. "Zatiaľ nám to ide, preto chceme aj v Bratislave pokračovať vo svojej hre. Všetci v klube sú prekvapení, ako teraz stojíme. Sila nášho tímu je veľká, je tu dosť mladých chalanov a tí pomaly zberajú skúsenosti. Rozumieme si na ľade aj mimo neho, sme ako jedna veľká rodina a dobrá partia." 

Medzi domácim víťazným duelom proti Magnitogorsku a odletom do Bratislavy si Marcel Hossa nenašiel čas na návštevu duelu slovenskej futbalovej reprezentácie v kvalifikácii o postup na MS 2014 v Rige proti domácemu výberu, ktorý sa v utorok večer skončil nerozhodne 2:2. "Nebol som sa pozrieť na futbale, sledoval som to len v ´telke´. Na začiatku to vyzeralo, že po našich dvoch góloch bude rozhodnuté. Ďalšie presné zásahy však padli na opačnú stranu. Bohužiaľ, taký je šport, aj hokej a futbal. Slováci chceli určite zvíťaziť, ale nešlo o žiadny postup, len o výsledok. V kabíne sme sa o futbale príliš nebavili," prezradil Marcel Hossa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies