KHL: Lev Praha by mohol prevziať slávny Doug Gilmour

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 13:21 • 2 min
KHL: Lev Praha by mohol prevziať slávny Doug Gilmour

PRAHA - Hokejistov Leva Praha by mohol v budúcej sezóne viesť z pozície hlavného trénera bývalý kanadský útočník Doug Gilmour.

slovakia

left justify in out

"V ďalšej sezóne smeruje do KHL trénovať Lev Praha," napísal na sociálnej sieti Twitter zámorský hráčsky agent Darryl Wolski, ktorý má vo svojom portfóliu aj Kontinentálnu hokejovú ligu.

 

Finalistu play-off Západnej konferencie KHL momentálne vedie Kari Jalonen, ktorý sa však v lete premiestni na striedačku fínskej hokejovej reprezentácie. Gilmour bol doteraz generálnym manažérom tímu juniorskej OHL Kingston Frontenacs. Člen Siene slávy NHL v Kingstone aj tri roky trénoval, predtým bol asistentom v Toronte Marlies v AHL. 

 

Dnes päťdesiatročný Gilmour získal s Calgary v roku 1989 ako hráč Stanleyho pohár, vo finále strelil rozhodujúci gól. Na svojom konte má 1474 zápasov základnej časti NHL (450 gólov, 964 asistencií, 1414 bodov) a 182 duelov v play-off o Stanleyho pohár (60 gólov, 128 asistencií, 188 bodov). Hral za St. Louis, Calgary, Toronto, New Jersey, Chicago, Buffalo a Montreal. S reprezentáciou Kanady vyhral v roku 1987 Kanadský pohár. V roku 1989 sa stal najlepším defenzívnym útočníkom NHL. Kariéru ukončil v roku 2003, od roku 2011 je v Sieni slávy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies