KHL: Laco má nového trénera, Sagymbajeva strieda Koreškov

NETKY.SK • 24 September 2015, 12:09 • 2 min
KHL: Laco má nového trénera, Sagymbajeva strieda Koreškov

ASTANA - Nevýrazný vstup do novej sezóny Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) primäl vedenie kazašského klubu Barys Astana k zmene v realizačnom tíme. Hlavným trénerom už nie je Jerlan Sagymbajev a odchádza aj jeho asistent Raimo Helminen.

slovakia

left justify in out

Pozíciu hlavného kouča zaujal podľa správy na oficiálnom klubovom webe súčasný prezident Barysu Alexander Koreškov. Klubu z Astany v súčasnosti patrí 10. miesto v tabuľke Východnej konferencie. Tím, v ktorom chytá slovenský reprezentačný brankár Ján Laco, z doterajších trinástich duelov nazbieral 14 bodov. Sagymbajev bol trénerom Barysu od úvodu aktuálnej sezóny.


Štyridsaťšesťročný Alexander Koreškov strávil predchádzajúce štyri súťažné ročníky na poste generálneho manažéra viacerých reprezentačných výberov Kazachstanu od dorastu až k seniorom. Pred aktuálnou sezónou sa stal prezidentom Barysu Astana. Koreškov v minulosti patril medzi útočné opory klubov z Ruska či Kazachstanu, s kazašskou reprezentáciou absolvoval viacero turnajov vrátane ZOH 1998 v Nagane či MS v rokoch 1998, 2004, 2005, 2006 a 2010.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona