Jána Laca požiar arény Družba zaskočil: Až ma bolí pri srdci!

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 13:47 • 2 min
Jána Laca požiar arény Družba zaskočil: Až ma bolí pri srdci!

DONECK - Slovenského brankára Jána Laca nepríjemne prekvapila informácia o utorkovom požiari v aréne Družba, domovskom stánku hokejistov Donbassu Doneck. Strieborný medailista z MS 2012 a účastník tohtoročného svetového šampionátu v Minsku pôsobil v Donbasse uplynulé dve sezóny a spoluprácu s ukrajinským klubom predĺžil o ďalšie dva roky.

slovakia

left justify in out

"Človek by povedal, že ho až bolí pri srdci. Videl som fotografie zhoreného štadióna a som z toho smutný. Nepríjemne ma to prekvapilo, keďže som si myslel, že účastníci konfliktu si budú vyberať iné ciele a nie športoviská," smutne konštatoval pre hockeyslovakia.sk slovenský reprezentant.
      

Požiar v aréne vypukol o 4:49 miestneho času a zasiahol plochu zhruba 300 štvorcových metrov. Plamene zasiahli najmä vnútorné osvetlenie haly. Podľa portálu požiar zapálili ozbrojení muži, ktorí sa vlámali do budovy, zviazali strážnikov a ukradli kancelársku techniku, plazmové obrazovky i služobné auto. Zároveň zničili server, na ktorom sú uložené informácie z kamier. Podľa ukrajinských médií neprišiel v dôsledku požiaru nikto o život ani nebol zranený.
      

Podľa vedenia Donbassu ide nehanebný čin. "Klub ako i celá hokejová komunita sú veľmi nahnevaní z toho, čo sa prihodilo. Apelujeme na všetkých, ktorí ešte sympatizujú s rebelmi terorizujúcimi východnú Ukrajinu, aby sa zamysleli, či chcú takúto budúcnosť pre seba a svoje deti," uvádza sa vo vyhlásení na klubovej internetovej stránke.
      

Už o mesiac a pol sa začne príprava na nový ročník KHL a v Donecku tak vznikol teraz obrovský otáznik, či Donbass nastúpi do súťaže. "Neveril som, že by sa celá situácia mohla vyhrotiť až do takýchto rozmerov. Z klubu ma zatiaľ nekontaktoval nikto, takže neviem, čo sa bude diať. Verím, že naša sezóna nebude ohrozená. Čo sa však udialo v utorok nadránom, ma veľmi zaskočilo," dodal Laco pre oficiálnu webstránku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).
      

V Donbasse Doneck pôsobil v uplynulej sezóne okrem Laca aj obranca Peter Podhradský. Klub sa v uplynulom ročníku KHL prebojoval do semifinále play off Západnej konferencie, kde nestačil na pražský Lev.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona