KHL: Kubalík novou posilou Slovana Bratislava

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 14:28 • 2 min
KHL: Kubalík novou posilou Slovana Bratislava

BRATISLAVA - Český hokejista Tomáš Kubalík sa stal ďalšou posilou Slovana Bratislava. Útočník, ktorý doposiaľ strieľal góly v nemeckom ERC Ingolstadt, sa s účastníkom KHL dohodol na ročnej zmluve s platnosťou do 30. apríla 2017. Informovala o tom oficiálna webová stránka "belasých".

slovakia

left justify in out

Zmluva ešte podlieha registrácii na centrálnej hráčskej matrike (CIB) v Moskve. Pre Kubalíka pôjde po krátkej anabáze v Leve Praha o druhý angažmán v rámci KHL. Dvadsaťpäťročný hráč pričuchol k veľkému hokeju v rodnej Plzni, kde sa cez mládežníčke výbery postupne prepracoval do prvého tímu. Svoju premiéru medzi mužmi si odkrútil už ako sedemnásťročný a pripísal si sedemnásť štartov. Kubalíkov talent využívali aj reprezentácie Česka, štartoval na svetových šampionátoch do 18 i 20 rokov.

 

V roku 2008 si ho vybrali v 5. kole draftu NHL z celkového 135. miesta Columbus Blue Jackets. Kubalík exceloval najskôr v juniorskej QJMHL, keď v 72 zápasoch zaznamenal 89 bodov a okamžite si vypýtal miesto v prvom tíme Columbusu.

 

V NHL však dostal šancu len v 11 zápasoch a po sezónach strávených v nižšej AHL (190 zápasov, 99 bodov) sa rozhodol pre návrat do Európy. Po návrate spoza mora ho získal pražský Lev, v ďalšom roku dostal priestor vo fínskej KalPa Kuopio, pričom v Liige si v 54 zápasoch pripísal 21 bodov. Bodovo lepšie vyšla Kubalíkovi sezóna 20115/16, v nemeckom Ingolstadte nazbieral 27 bodov a patril medzi najproduktívnejších útočníkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies