KHL: Jurčina na skúške v Diname Riga

NETKY.SK • 22 August 2014, 14:57 • 2 min
KHL: Jurčina na skúške v Diname Riga

RIGA - Slovenský hokejový obranca Milan Jurčina sa pokúsi prebojovať do tímu lotyšského účastníka KHL Dinama Riga, kde je momentálne na skúške.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný zadák pôsobil v uplynulej sezóne vo fínskom TPS Turku, za ktorý odohral 21 zápasov a nazbieral šesť bodov (1+5), dva štarty si pripísal aj v drese švajčiarskeho Fribourg-Gotteron. Predchádzajúci ročník strávil v Chomutove a v Lukko Rauma.
     

Odchovanec Liptovského Mikuláša má bohaté skúsenosti so zámorským hokejom, kam zamieril v roku 2000. O rok neskôr si ho vo 8. kole z celkového 241. miesta draftu vybral Boston Bruins. V drese "medveďov" odohral dve sezóny a následne odišiel do Washingtonu. Neskôr obliekal aj dresy Columbusu a naposledy NY Islanders. Celkovo odohral v základnej časti NHL 430 zápasov, v ktorých nazbieral 81 bodov (22+59) a 280 trestných minút. V play off si pripísal 21 štartov a dva góly. V slovenskom drese sa predstavil na štyroch majstrovstvách sveta a troch zimných olympiádach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies