KHL: Jokerit získal brankára Karlssona z Avangardu Omsk

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 13:55 • 2 min
KHL: Jokerit získal brankára Karlssona z Avangardu Omsk

HELSINKI - Nováčik Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Jokerit Helsinki vystužil brankársky post o Henrika Karlssona. Skúsený švédsky reprezentant prišiel do fínskeho klubu z Avangardu Omsk, s ktorým vyhral v uplynulej sezóne Pohár nádeje.

slovakia

left justify in out

"Karlsson je vysoký brankár, ktorý svoje kvality preukázal už v NHL, KHL a aj na reprezentačnej úrovni. Sme radi, že v budúcej sezóne bude u nás pôsobiť," uviedol na oficiálnom webe Jokeritu generálny manažér Jari Kurri.

 

Tridsaťročný gólman pôsobil v minulosti v zámorskej profilige, kde obliekal dresy Calgary a Chicaga. Následne sa vrátil do najvyššej domácej súťaže. Sezónu odštartoval v tíme Skelleftea, no v jej priebehu súčasného švédskeho majstra opustil a stal sa spoluhráčom Štefana Ružičku a Ivana Baranku v Avangarde Omsk. "Tri korunky" reprezentoval na prípravných turnajoch pred MS v rámci Euro Hockey Tour. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies