KHL: Jokerit prvým fínskym klubom v lige, účasť už od sezóny 2014/15

NETKY.SK • 30 Október 2013, 15:13 • 2 min
KHL: Jokerit prvým fínskym klubom v lige, účasť už od sezóny 2014/15

HELSINKI - Fínsky Jokerit Helsinki bude prvým klubom zo severu Európy hrajúcom v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Podľa informácie Sport-expressu s odvolaním sa na klubovú stránku Jokeritu, sa tak stane už v sezóne 2014/15.

slovakia

left justify in out

Rozhovory o jeho vstupe do KHL sa viedli od leta, v stredu sa obe strany dohodli na detailoch. "Jokerit sa stane prvým fínskym klubom v KHL," povedal jeho prezident Harry Harkimo. "Sme hrdí na to, že budeme zastupovať Fínsko a fínsky hokej v tejto najrýchlejšie sa rozvíjajúcej hokejovej lige na svete. Sme pripravení na víťazstvá a staviame si pred seba vysoké úlohy. Preto sa už teraz začíname pripravovať na najdôležitejšie skúšky."

"Sme veľmi radi, že dlhotrvajúce rozhovory sa skončili úspešne," uviedol na margo účasti Jokeritu v KHL predseda predstavenstva Roman Rotenberg. "Už teraz sa Jokerit nachádza na fantastickej úrovni, klub má veľkolepú infraštruktúru a mládežnícky program, ktorý mu umožní úspešné účinkovanie v tejto súťaži." Podľa Rotenberga zostane Jokerit fínskym klubom, ktorý bude svoje zásasy hrávať v helsinskej Hartwall Aréne. "Hokej prežíva proces globalizácie a my chceme byť jej súčasťou," dodal Rotenberg.

Vstupom Jokeritu sa tak počet krajín v tejto nadnárodnej súťaži zvýši na osem. Okrem ruských v nej pôsobia tímy zo Slovenska, Bieloruska, Ukrajiny, ČR, Kazachstanu, Lotyšska a od tejto sezóny premiérovo aj Chorvátska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies